salland festival nog intiemer

De nieuwe locatie zorgt voor een inkorting van de tent van vijf meter. “Hierdoor worden de optredens in de tent nog intiemer”, aldus Nieuwenhuis. Ook is de opening op vrijdagavond dit jaar niet in de tent, maar op de markt. Carla Hoge opent het festival. De thema-avond is dit jaar geschrapt en daarvoor in de plaats komt een leuke voorstelling van alle groepen.

Voor het eerst zijn jongeren bij het festival betrokken door een stage vanuit Landstede. Hierdoor bereiken de vele ideeën van de jeugd het festival. “Het is hartstikke leuk om de ideeën van de jeugd via deze stagiaires te horen en wij staan daar ook zeker open voor! Ze zijn ook altijd welkom om te blijven als de stage is afgelopen. Ook hebben we dit jaar met Ralda overlegd, waardoor het programma van de donderdagavond totaal op zijn kop is gegooid.”

Natuurlijk valt het WK ook in dezelfde periode. Hier heeft het bestuur ook over nagedacht. Nieuwenhuis: “In verband met de wedstrijd Nederland-Japan zijn er op zaterdag vanaf 13.00 uur geen voorstellingen meer en kan er gezellig met z’n allen naar Nederland-Japan gekeken worden. Iedereen is welkom!” De optocht en de optredens in het dorp gaan wel gewoon door, maar de optocht is waarschijnlijk iets eerder dan gebruikelijk. Ook is de route iets veranderd, want de optocht komt nu ook langs het nieuwe stukje winkelcentrum in Raalte.

“In Raalte heerst altijd nog een terughoudend sfeertje als het om buitenlanders gaat. Het Salland Festival is dé gelegenheid om met mensen uit het buitenland in contact te komen en de ‘xenofobie’ weg te nemen. Mensen die nog niet overtuigd zijn van de schoonheid van het buitenland, raad ik aan gastgezin te worden en dan ben je om”, aldus de voorzitter.

Tenslotte benadrukt de voorzitter dat het Salland Festival meer is dan de tent. “Het Festival zorgt voor optredens op scholen en in verzorgingstehuizen door heel Salland. Van Deventer tot Zwolle en van Nijverdal tot Wijhe. Hier maken kinderen van jongs af aan al kennis met vreemde culturen door het Festival.”

Voor meer informatie over het festival kijk je op staging2.sallandfestival.nl. Gastgezinnen zijn nog steeds welkom, dus meld je aan via de site of via Jolinde Euren (0572-357163) of Claudia Wassing (0572-351250).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.