sabine uitslag verbinden zit er niet meer in

“Allemachtig, dit is wel het dieptepunt, de prognoses gingen niet verder naar beneden dan dit.” Sabine Uitslag uit Welsum is the day after nog aangeslagen. “We zijn keihard afgestraft. Wat er gebeurd is met het CDA, met ons land? Dat is voer voor analisten.”

“Bij Rutte gleed alles van hem af, hij kon niets fout doen. En bij ons… wat wij in 2006 hadden, dat alles van Jan Peter afgleed, dat zat ons nu allemaal tegen. We konden het gewoon niet goed doen. Maar ja, de campagne, dat was toch eigenlijk één grote cabaretvoorstelling, je kreeg bijna niet de kans fatsoenlijk te argumenteren. Het ging er om hoe je het zei, van alles werd uitvergroot.”

“Vrienden van me belden in paniek op. Hadden ze de stemwijzer gedaan en kwamen ze bij de PVV uit. ‘Wat gebeurt hier?’, riepen ze. Tja, die zeggen wel waar het op staat, maar ze komen niet met oplossingen. Wat ik zo triest vind is de polarisatie, het zwart wit denken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de oplossing zit in het verbinden van mensen. Verbinding, dat zit er met deze verkiezingsuitslag absoluut niet in.”

Voor haar eigen toekomst is Sabine niet bang. “Ik heb al rond gebeld of iemand als iets over voorkeursstemmen kon vertellen. Maar anders maak ik me ook geen zorgen. Kan ik niet bij Salland Centraal komen werken? Nee grapje, ik heb veel mogelijkheden. De wereld ligt voor me open.”

Eddy van Hijum uit Laag Zuthmen (ook CDA) komt zeker in de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.