sabine uitslag toch in tweede kamer

Sabine Uitslag uit Welsum blijft in de Tweede Kamer. Sabine kreeg ruim 15.900 voorkeurstemmen en dat is net genoeg voor een voorkeurszetel. Sabine Uitslag stond op de 31ste plaats. Dat was een twijfelplaats, ook als het CDA gaat regeren en dus een aantal ministers een staatssecretarissen levert. Maar nu ze zoveel voorkeursstemmen heeft gekregen, is haar verblijf in Den Haag voor vier jaar gegarandeerd.

Sabine is ontzettend blij: “Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen me hebben gegeven door hun stem op mij. Daar wil ik ze heel erg voor bedanken. En dat meen ik oprecht.” Ze is ook echt trots op haar aanstelling middels voorkeurstemmen, het is immers pas de tiende keer in de geschiedenis dat een lid van de Tweede Kamer op basis van voorkeur een zetel mag claimen. “En dat pas na anderhalf jaar in de Kamer,” aldus Uitslag.

Een flink feestje vieren op deze uitkomst van de verkiezingen zit er voor Uitslag niet in vanavond. Ze zit thuis met een flinke keelontsteking. “Waarschijnlijk door de intensieve campagne die ik heb gevoerd. Ik heb zoveel gepraat.” De regionale campagne van het CDA heeft dus zijn vruchten afgeworpen voor de twee Sallandse kandidaten van de partij. Zowel Eddy van Hijum als Sabine Uitslag werken in Den Haag de komende vier jaar. Hein Pieper uit Schalkhaar kreeg niet genoeg voorkeursstemmen en moet dus op zoek naar een ander bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.