rups vreet bomen salland kaal

Ook in Salland zijn bomen flink aangevreten door rupsen. De rupsen, van voornamelijk nachtvlinders, hebben het met name voorzien op eikenbomen. De bomen die nu kaalgevreten worden krijgen dit najaar geen eikels, de rupsen eten namelijk ook de bloesem van de bomen op.

Op de foto zie je een flinke rups, die onderweg is naar een ander plekje boom, omdat hij de tak waarop hij nu zit al leeg heeft gevreten. Ondanks het feit dat de gemeente Raalte de bestrijding van de eikenprocessierups verminderd heeft, lijkt deze nog even weg te blijven. De eikenprocessierups heeft er echter wel een geduchte concurrent bijgekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.