rohda mannen in zuid afrika

‘‘Het is dinsdag 22 juni en we zijn gearriveerd op Oranjecamping Berg River Resort te Paarl zo’n 45 kilometer van Kaapstad. Hier zullen we de laatste dagen onze thuisbasis hebben, voordat we zaterdag op zondag nacht weer naar Amsterdam vliegen.’’

‘‘Maandag 21 juni werden we om 6.30 uur wakker en waren dus mooi op tijd om de zonsopgang te fotograferen/filmen van de Indische Oceaan. Na het ontbijt vertrokken we voor de 2e etappe richting het zuiden. Onze bestemming was Plettenberg Bay, even voor Port Elisabeth(150 km). We kijken nu niet meer op een paar kilometers. Zo’n 3300 kilometer hebben we inmiddels afgelegd in deze twee weken.’’

‘‘Vanaf gisteren reden we na Port Elisabeth over de befaamde Garden Route. Het landschap is zeer divers. Van Bergen met sneeuw tot groene akkerbouw tot droge heide grond. Ook waar de bevolking in woont is zeer divers. Je ziet huisjes gemaakt op de typische Afrikaanse manier. Ronde huisje met rieten daken en sloppenwijken van houten huisjes. Heel zeldzaam zijn de grote villa’s met zwembaden ed. Daar zullen dan ook net zoals in Nederland de rijkeren in wonen.’’

‘‘Rond 14.30 uur kwamen we aan op Forever Resorts te Plettenberg Bay. Tot nu toe, en dus ook voor onze reis, de mooiste camping van allemaal. Zeer strak ingericht, liggend aan een rivier, omringd door gebergten. Van deze camping was ook de sanitaire voorziening het beste geregeld. ’s Avonds keken we er in een filmzaaltje de wedstrijd Spanje – Honduras. Na deze wedstrijd gezien te hebben, gingen we rond 23.00 uur onder de wol.’’

‘‘Dinsdag 22 juni werden we om 7.00 uur weer wakker. Na het ontbijt reden we richting onze eindbestemming. Deze etappe was zo’n 480 kilometer. Nu konden we helemaal goed de Garden Route bekijken. Hele mooie bergpassen, dalen en zee-uitzicht zagen we onderweg. We reden zelfs door een tunnel van zo’n 4 kilometer onder een berg door. Helaas is het hier nu winter, zodat we niet alles in het echte mooie groei en bloei zien. Ook de wijngaarden die we vanaf vandaag zagen zijn nog helemaal kaal.’’

‘‘Eenmaal op de Oranjecamping Berg River Resort te Paarl aangekomen(rond 14.00 uur) konden we ons op gaan maken voor de wedstrijd van Bafana Bafana(Zuid Afrika). De hele tent was natuurlijk voor Zuid Afrika, maar helaas mocht onze steun niet baten. Wel een overwinning, maar helaas uitgeschakeld. Verder heeft Hans een heel duur telefoontje naar Nederland gemaakt om Demi Holtmaat met haar negende verjaardag te kunnen feliciteren.’’

‘‘De komende dagen maken we ons op voor de wedstrijd Kameroen – Nederland. We zullen donderdag per trein naar Capetown reizen. Een feestje vieren op het Fifa Fanfest en daarna de wedstrijd te gaan bekijken in het Greenpoint Stadium.’’

Wordt vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.