rijdt heel raalte in 2020 op een elektrische fiets

De opmars van elektrische fietsen is enorm. Toen de fiets zo’n 10 jaar geleden op de markt kwam werd deze vooral gebruikt door mensen die moeilijk konden fietsen. Hoewel dit voor een deel van de elektrische fietsgebruikers nog steeds het geval is wordt de elektrische fiets steeds meer gezien als luxe. Jonge mensen van 35 of 40 jaar kopen tegenwoordig een elektrische fiets voor het gemak of om er moeiteloos lange tochten van meer dan 60 kilometer mee te fietsen. Ook wordt de fiets steeds meer gebruikt voor woon-werkverkeer. Ook in Raalte zie je steeds vaker de elektrische fiets in het straatbeeld.

Ginan ten Have uit Raalte doet zijn afstudeeronderzoek bij Trekbikes over de elektrische fiets. ‘‘De elektrische fiets geeft ondersteunen bij het trappen tot de wettelijke 25 kilometer per uur. Dit levert veel voordeel op qua snelheid. Vaak is deze snelheid genoeg om met hoog tempo andere mensen in te halen. Vooral met wind tegen, bij het wegrijden en bij heuvels of viaducten levert dit extra voordeel op.

Tegenwoordig zijn de meeste elektrische fietsen nauwelijks te onderscheiden van normale fietsen en zijn de motoren borstelloos. Dit wil zeggen dat ze geen geluid maken en ook geen weerstand geven wanneer de ondersteuning uitstaat.’’ Het enige wat vaak afschrikt is de prijs (gemiddeld 2000 euro tegen 750 euro).

Voor meer informatie kijk je op staging2.trekbikes.com of staging2.elektrischefietsen.com en voor meer informatie over het fietsplan, waardoor een dergelijke fiets goedkoper kan worden, kijk je op staging2.nationalefietsplan.nl. Tenslotte kijk je op staging2.surveymoney.nl om mee te doen aan het onderzoek van Ginan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.