Home / archiefcentraal / raalte loopt te hoop tegen bezuinigingen

raalte loopt te hoop tegen bezuinigingen

Diverse instellingen hebben maandagavond bezwaar gemaakt tegen plannen te bezuinigen op de Raalter bibliotheek. Dat bezwaar was te horen van insprekers uit de buurtdorpen die bang zijn dat de nevenvestigingen van de bibliotheken dicht moeten.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders moet flink bezuinigen. De bibilotheken moeten daar onder lijden. Dat zou volgens de diverse insprekers niet alleen een ramp zijn voor de bibliotheekvoorziening (en dus ook een ramp voor minder mobiele kinderen en ouderen), maar ook voor de kulturhuzen waarin deze diensten aangeboden worden in bijvoorbeeld Heeten, Mariënheem, Luttenberg, Broekland en Nieuw Heeten. Als de bieb-functie wegvalt, vrezen de bestuurders voor het bestaansrecht van de kulturhuzen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.