pvda verstoot cda in olst wijhe

De PvdA is de populairste partij in Olst-Wijhe. Hiermee lijkt de dijkgemeente tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van haar CDA-traditie af te stappen. De PvdA won 23,7 procent van de stemmen. Het CDA kreeg 22 procent.

In 2006 kreeg het CDA nog ruim één derde van de stemmen. Ook rechts wint flink in Olst-Wijhe: De VVD steeg met 6,2 procent naar 18,8 procent. De PVV was de grootste stijger in de gemeente. De partij van Wilders kreeg 9,9 procent van de stemmen en steeg met precies 7 procent.

De SP leverde 5,6 procent in en kreeg 9, procent. GroenLinks won en kreeg 2,6 procent en steeg naar 6,4 procent van het totaal. De D66 steeg flink in percentage, van 1,2 naar 5,6 procent.

Van de inwoners van Olst-Wijhe bracht 78,6 procent een stem uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.