peuters vieren midzomer met sint jansfeest

In de stralende zonneschijn zingen en dansen de peuters van peuterspeelzaal ‘Christoffeltje’. Versierd met prachtige bloemenkransen vierden zij het Sint Jansfeest. Om de beurt mocht een peuter met een bloemenmandje in de kring dansen en het mandje vervolgens weer doorgeven onder begeleiding van een liedje.

De geboortedag van Sint Jan wordt ieder jaar gevierd op 24 juni. Drie dagen na de zonnewende. De peuters van Christoffeltje vieren met Sint Jan dat de natuur op haar hoogtepunt is. Sint Jan staat aan het begin van een nieuwe periode in het jaar. De natuur verandert en gaat langzaam richting de herfst. Na het zingen en dansen was er een picknick. Hier hebben ze samen met hun ouders zelfgebakken cake en pannenkoeken gegeten.

Iedere dinsdag- en donderdagochtend zijn kinderen vanaf 2 jaar welkom bij peuterspeelzaal Christoffeltje. De antroposofische peuterspeelzaal bevindt zich in het schoolgebouw van Jenaplanschool de Klimboom in Boskamp. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen, de kinderen bakken er hun eigen brood en al het eten en drinken is biologisch.

Christoffeltje valt onder Stichting Peuterspeelzalen Olst-Wijhe. De peuterspeelzalen kampen met een terugloop van het aantal kinderen, door geboortedaling en het feit dat ouders vaker gebruik maken van kinderopvang. Er is dus nog plek voor een paar kinderen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Yvonne Eling via 0570 563265 of r.y.eling4@orange.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.