Home / archiefcentraal / ook van hijum richt pijlen op vvd

ook van hijum richt pijlen op vvd

“De VVD strooit met miljoenen voor nieuwe wegen, maar vertelt er niet bij dat dit geld wordt opgebracht door een forse bezuiniging op het stads- en streekvervoer”, stelt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. CDA’er Van Hijum verwijt de VVD ‘kaalslag’ in het regionaal openbaar vervoer te veroorzaken. “De VVD speelt mooi weer met centen van de regio”.

De VVD wil volgens het CDA bijna een derde van het totaalbedrag dat de provincies jaarlijks beschikbaar hebben voor het openbaar vervoer bezuinigen. “Ook in Overijssel zal dit leiden tot het opheffen van buslijnen, minder regionale treinen of fors hogere tarieven”, aldus Van Hijum.

Volgens Van Hijum hoeft de verbetering van regionale wegen niet ten koste te gaan van het openbaar vervoer. “Het is een kwestie van de juiste regionale prioriteiten stellen, als de Tweede Kamer in november het geld verdeelt voor de realisatie van infrastructuur in de komende jaren,” stelt het Kamerlid.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.