ondernemers wijhe voeren actie

Zeventien ondernemers aan de Langstraat in Wijhe voeren actie tegen de oprichting van het ondernemersfonds en de bijbehorende reclamebelasting. In februari was de belasting een hamerstuk in de Raad. Kort daarop stuurde Carla van der Kolk een brief met vragen en bezwaren en kreeg daar een maand later pas antwoord op. Van der Kolk: ‘‘Deze maatregel is een samenwerking tussen AWO, winkeliersvereniging Wijhe, en de gemeente. Naar ons en onze bezwaren wordt niet geluisterd.’’

Het ledental van de winkeliersvereniging liep terug, waardoor er een geldtekort ontstond. De vereniging is toen naar de gemeente gegaan en samen is besloten dat de winkeliers de reclamebelasting moesten gaan betalen. Deze belasting bedraagt jaarlijks zo’n 500 euro.

De ondernemers zeggen helemaal niet te beroerd te zijn om mee te betalen aan de winkeliersvereniging, ook al zijn ze geen lid. Wat hen dwarszit is het feit dat er geen overleg is geweest. ‘‘Het is ons eigenlijk gewoon medegedeeld’’, aldus Van der Kolk. De met actieleuzen versierde ramen zijn dus vooral bedoeld om iedereen te laten weten dat ze het niet eens zijn dat de ondernemers niet bij dit besluit zijn betrokken.

Ook zijn de ondernemers bang dat sommigen onder hen het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Van der Kolk zegt dat zij met haar winkel nu minder geld kan besteden aan plaatselijke sponsoring van bijvoorbeeld een wedstrijd waar ze prijsjes voor nodig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.