no nonsense bedrijf buwie wil langdurige relatie

Bij de start van een onderneming zit je vol mooie plannen. Ze zijn direct zichtbaar in een ondernemingsplan of worden nog voorzichtig bewaard in het achterhoofd. Hoe dan ook; er zullen weinig bedrijven zijn die vijf jaar na de start exact realiseren wat ze destijds voor ogen hadden.

Een positieve uitzondering is Buwie Glas & Schilderwerken in Raalte. “Bij de oprichting hebben we de wens geuit om over vijf jaar vijftien mensen in dienst te hebben en dat is exact het aantal waarover we nu beschikken”, stelt Peter te Wierik tevreden vast.

De Nieuwheetenaar is de ene helft van het oprichtersduo. Zijn compagnon is Henk Buitenhuis, afkomstig uit Dalfsen. Een kwart eeuw was het duo in loondienst, maar toen werd het toch echt tijd om op eigen benen te gaan staan.

Als echte Sallanders kozen ze voor een voorzichtige start met een klein onderkomen aan de Boeierstraat. Al snel lonkte echter het avontuur en besloten ze over te gaan tot nieuwbouw aan de Zompstraat (sinds januari 2009). “We hebben eigenlijk niet getwijfeld. Je merkt dat je er aan toe bent om een stap te maken. In deze branche heb je omvang en volume nodig, dus vonden we dat we het ook maar meteen goed moesten aanpakken. Waarom Raalte? Dat is eenvoudig. Het ligt centraal en heeft qua aanbod van klanten nog heel veel potentie.”

Buwie Glas & Schilderwerken heeft vanaf het begin verklaard dat ze zich geen beperkingen wil opleggen. Of het nu gaat om een klus voor een particulier, een rechtstreekse opdracht van een bedrijf of een opdracht van een aannemer; alles wordt aangepakt. “We hadden ingeschat dat we niet veel werk zouden krijgen van particulieren, maar het tegendeel blijkt het geval. We hebben machtig veel werk bij mensen thuis. Voor negentig procent is dat te danken aan de mond tot mond reclame. We houden ons aan onze afspraak en de klant staat hier echt centraal. Wie een dakkapel wil laten schilderen, verdient net zoveel aandacht als degene met een grote schilderklus. Veel collega’s lopen voorbij aan de kleine klussen, maar dat doen wij dus niet.”

Met deze opstelling heeft Buwie Glas & Schilderwerken in relatief korte tijd een aardige reputatie opgebouwd. In combinatie met een redelijke omvang van het bedrijf word je daarmee ook serieus genomen bij diverse partners in de bouwwereld. Waaronder bijvoorbeeld woningcorporaties. “In principe doen de corporaties geen zaken met kleine bedrijven, maar dat aandeel is bij ons toch aardig gegroeid. In 2006 kregen we een project van dertig woningen, in 2008 waren dat al tachtig woningen en in 2009 ging het naar 115 woningen. Je merkt nu heel goed dat het vertrouwen er is.”

Los van het vakmanschap bij en het volume van het bedrijf werken Te Wierik en Buitenhuis heel hard aan de uitstraling van hun bedrijf. “De bussen zien er netjes en verzorgd uit en dat geldt ook voor het personeel. Dat is wel ons visitekaartje naar de buitenwereld. Om dezelfde reden zorgen we er voor dat de klant geen Polen voor de deur krijgt en doen we ook geen zaken met uitzendbureaus. Veel collega’s kiezen voor de korte termijn, maar onze insteek is duidelijk gericht op langdurige relaties. Ons sterke punt is dat we proberen te ontzorgen. Wil de klant ook een parketvloer hebben geschuurd? Geen probleem, dat regelen we er zo even bij.”

Buwie Glas & Schilderwerken

Zompstraat 37

8102 HX Raalte

T: 0572 – 365 800

E: info@buwie.nl

I: staging2.buwie.nl

Buwie beschikt over eigen spuitafdeling

Buwie Glas & Schilderwerken pakt alles op wat met glas- en schilderwerk te maken heeft. Voor een totaaloverzicht verwijzen we naar de website, maar het gaat onder andere om nieuwbouw, (projectmatig) onderhoud, renovatie, beglazing, wandafwerking, gevelreiniging en vloercoatings. Bijzonder is dat aan de Zompstraat 37 ook een geavanceerde spuitafdeling is ingericht voor bijvoorbeeld keukens, bureaubladen, meubelen en deuren (zowel particulier als zakelijk)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.