met heel marienheem de schouders eronder

“Op oude vertrouwde voet verder”, zo mogen we de insteek van de Midzomerfeesten in Mariënheem wel omschrijven. “Maar dan wel weer met veel enthousiasme en ook wel weer nieuwe of relatief nieuwe programmaonderdelen.” Zo gaan vrijdagavond de Hoogeboom Pitbikeraces op herhaling. Rondjes rijden om de Midzomerboom op crossfietsen, pit bikes (kleine crossmotoren) en andere (cross)voertuigen. Daartoe wordt er een circuitje aangelegd met diverse hindernissen. Zoals dat dan hoort, zal een waterpartij niet ontbreken. Maak je dus maar op voor een prachtig water- en modderballet! “De Hoogeboom Pitbikeraces bleken vorig jaar een groot succes”, stelt Wout. “Het bracht heel veel publiek op de been, zodat het vrijdagavond al vroeg gezellig druk was op het terrein.” Het publiek van de Hoogeboom Pitbikeraces kan ook kijken naar een spectaculaire stunt van de Amerikaanse Raaltenaar Chuck Borden. Deze stuntman is in Amerika al tientallen jaren actief voor Hollywood en de tv-wereld. Zo was hij onder andere te zien in ‘Independence Day’, Scream 3 en Star Trek Voyager. Wat Chuck gaat doen, is nog een verrassing, “maar het gaat in elk geval spectaculair worden”.

Het dagprogramma van de zaterdag is volledig opgebouwd rondom de WK voetbalwedstrijd Nederland-Japan die om 13.30 uur begint. Deze is in de tent te zien op groot scherm. In verband met de wedstrijd staat de hele dag in het teken van Zuid Afrikaanse sferen. Een djembégroep zorgt ’s middags voor Zuid-Afrikaanse muziek en dans en daarnaast staan er diverse voetbalspelletjes op het programma. Het Vekoma mini mixed toernooi is in verband met de wedstrijd eenmalig verplaatst naar de ochtend. “Natuurlijk waren we niet echt blij toen we te weten kwamen dat er een WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal gepland stond op de zaterdagmiddag”, vertelt Wout. “Maar dan kun je gaan zitten balen of er mee aan de slag gaan. Wij hebben besloten om van die zwakte onze kracht te maken en het hele zaterdagprogramma te laten draaien om die wedstrijd. Met een Zuid Afrikaans orkest en met de wedstrijd op groot scherm. We hebben zelfs flyers laten drukken met het hele WK-speelschema!”

Ook nieuw op het programma zijn de Kruiper NK-gazonmaaiersraces. “We zijn heel blij dat het gelukt is om de gazonmaaiersraces naar Mariënheem te halen.”, stelt Chris. “Het zal er hard aan toe gaan op het circuit, dat kunnen we het publiek garanderen. Die gazonmaaiers halen snelheden van over de honderd kilometer per uur. Deze races zullen niet plaatsvinden op het feestterrein, maar op een weiland ernaast. Daar leggen we een circuit aan van zo’n driehonderd vierkante meter. We zijn heel erg blij dat de eigenaren van het land, de familie Assendorp, eraan mee willen werken, want het landje zal voor een deel best op de kop gezet worden!”

De zondagmiddag staat altijd in het teken van spectaculair volksvermaak. Daarmee heeft het Midzomerfeest inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd. Dat bleek wel toen er vorig jaar, ter ere van het 25-jarig jubileum, diverse oude spelletjes eenmalig opnieuw op het programma stonden. De kamelenrace, de babykruipwedstrijden en de kinderwagenrace bleken nog niks aan verbeeldingskracht verloren te hebben. Dit jaar gaan ze in Mariënheem Wipe Out spelen. Enkele spectaculaire spelletjes naar het model van het bekende TV-programma Wipe Out. Het springen over ballen, de menselijke centrifuge en natuurlijk de grote zeephelling zullen niet ontbreken.

“We mochten ook dit jaar weer rekenen op de hulp van vele sponsoren en plaatsgenoten”, vertelt Wout. “Neem de Hoogeslag Pit Bike Race. Bouwbedrijf Hoogeslag heeft twee pit bikes ter beschikking gesteld. Kruiper Tweewielers in Raalte heeft de Gazonmaaiersrace mogelijk gemaakt, Vekoma financiert het mini mixed toernooi en de Formido de luchtballonvaart. Maar ook vanuit de dorpsbewoners zelf krijgen we alle medewerking. Voor de Midzomer Wipe Out hebben enkele Mariënhemers onder leiding van Raymond Holtmaat zelf een centrifuge gemaakt. Daarvoor hebben ze gebruik gemaakt van een grote landbouwmachine. Ze zijn in elk geval erg creatief geweest. Dat we in Mariënheem zoveel mensen en bedrijven hebben die hun handen uit de mouwen willen steken voor het feest, daar mogen we met zijn allen best trots op zijn!”

En dan zijn er natuurlijk nog de optredens van Jannes (vrijdagavond), de grote feestavond op zaterdag en het optreden van Ronnie Ruysdael (ex-Sjonnies) op zondag en vertrouwde onderdelen als de kermis, het opzetten van de Midzomerboom, de toertocht van Amerikaanse auto’s, de Formido luchtballon en meer, veel meer. Wout: “Al met al een programma waar we trots op mogen wezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.