melodieuze middag in het lommerrijk

Een stemmige middag zondag in het Lommerrijk te Luttenberg. Meer dan honderd toeschouwers genoten van optredens van Sarabande en het Herenkoor Luttenberg.

Sarabande bracht liederen uit Carnaval des Animaux. Een stoet levende have kwam voorbij in de puntige liedjes. Opvallende gebeurtenis: tijdens een lied over de nukken van pluimvee, haakte de haan van de pastoor spontaan in. Zijn gekukel begeleidde de rest van het optreden door de dames.

Na de vrolijke beestenboel van Sarabande schalden klerikale liederen door het Pastoorsbos. Het Herenkoor Luttenberg timmert aardig aan de weg met optredens buiten de dorpsgrenzen. Ze maakten onlangs zelfs radio-opnames voor de KRO. In deze thuiswedstrijd bevestigden de zangers die groeiende reputatie. Het waren trouwens niet alleen Latijnse liederen die de heren ten gehore brachten. Het koor bleek bovendien beweeglijker dan op het altaar. Tijdens hun vertolking van Conquest of Paradise van Vangelis doken de zangers ineens op in het bos.

Daar kwamen beide koren samen voor een mooie finale. Onder leiding van Herma Jalink, dirigent van het Herenkoor, brachten zij het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi ten gehore. Het publiek beloonde de koren met een staande ovatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.