laat die school maar aan ons over

Iedereen maakt zich druk om de verkiezingen, maar bij de Vogelaar weten ze pas echt wat het onderwijs nodig heeft. ‘‘Ik vind dat ze in Den Haag maar moeilijk doen. Wij merken hier ook niet zoveel van de politiek’’ aldus een van de lijsttrekkers van de schoolverkiezingen die ter ere van de Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Daartoe hebben de leerlingen zelf enkele politieke partijen opgericht.

Meer buiten, appels in de pauze, schonere wc’s kunstgrasveld, meer bakken en koken. Dat zijn dingen waar de partijen van de Vogelaar zich hard voor maken. De verkiezingsuitslagen zijn inmiddels bekend.

De Partij voor de Goede Leefstijl heeft met ongeveer een derde van de stemmen de verkiezingen gewonnen. De partij heeft niet de meerderheid en moet daarom een coalitie vormen. Samen mogen de leerlingen een dag de school regeren. Heeft de schoolleiding ook een keer dagje vrij. Het plan is om er een spelletjesdag van te maken, maar over de precieze invulling van de dag moeten de partijen nog in onderhandeling.

Eerste Hulp bij Saaie School dagen kwam dicht achter de PvdGL. En daarachter kwamen de Partij van de Buitenactiviteiten en de Partij van de Sport. EHbSS heeft als enige een plan om een familiedag te houden. Breekpunt?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.