het elshoffeest zoekt het in hogere sferen

“We hebben die drie dagen ons eigen vliegveld”, stellen Simone en Han Schuurman namens de organisatie. “Het is een uniek evenement in Nederland.”

Vrijdagavond is er na de dorpsquiz ‘Elshofs’ Wieste’ muziek van het feestorkest Fresh en duo Feestlift. De formatie Papa Di Grazzi is inmiddels vaste gast op de zaterdagavond. Deze band speelt een selectie van de laatste hits en uitgelaten feestmuziek. Na het Autouwtrek op zondagmiddag is er muziek van de Millenium Showband en een muziekspektakel met medewerking van Jetti Pallettie (een uitgelaten typetje van de Tilburgse zangeres Jet Westerhuis) en Django Wagner die Hollandse volksmuziek combineert met Zigeunermuziek.

Ook alle vertrouwde programmaonderdelen zijn terug op het affiche van het Elshoffeest. Een selectie: Het touwtrektoernooi op vrijdag; het Nijhof Volleybaltoernooi, de volksspelen en de muzikale binnenbandendans en stoelendans op zaterdag en de fietstochten en het carbid schieten op zondag.

De Fly-In is georganiseerd in samenwerking met Pascal van Diermen van het Luchtsportcentrum Overijssel. Pascal wil graag een eigen vliegveldje in Zwolle of omgeving. Hij gebruikt het evenement om zijn plannen te presenteren aan de autoriteiten en zijn low budget vormen van vliegsport te promoten. De bezoekers kunnen gedurende de drie dagen kijken naar snorvliegers (paramotors met een turbine en een kleine parachute), zeilvliegers (deltavliegers met een kleine motor), schermvliegers (kleine vliegtoestellen die met een lier gelanceerd worden) en MLA’s (Micro Light Aircrafts, kleine personenvliegtuigjes tot 450 kilo). Voor de vliegeniers wordt er een speciaal kamp gerealiseerd. Daarnaast stijgen er op vrijdag- en zaterdagavond enkele luchtballonnen op vanaf het feestterrein. “Pascal was vorig jaar ook al te gast bij ons”, vertelt Simone. “Toen had hij enkele paramotors bij zich. De plannen om het dit jaar groter aan te pakken bestonden toen al. Het beviel zo goed dat we Pascal alle ruimte hebben geven!” Zaterdag vormt de Elshof zelfs het startpunt voor de allereerste landelijke toertocht (of vlucht) voor paramotors. Zij stijgen vanaf 10.00 uur op vanaf het vliegveldje bij de Elshof en maken vervolgens een rondvlucht boven de regio om uiteindelijk weer te landen bij het Feest der Feesten.

Om in de sfeer van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ te blijven, zijn er ook nog enkele andere spectaculaire programmaonderdelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ‘laptopwerpen’ op zaterdagmiddag. Precies ja, de deelnemers moeten proberen om met oude, afgeschreven laptops een paal die tientallen meters verderop staat te raken. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de online computerwinkel Azerty. “Blijkbaar moesten ze nog van een voorraadje af”, grapt Han. En ook het spectaculaire ‘Autouwtrek’ staat dit jaar na de succesvolle eerste editie van vorig jaar opnieuw op het programma van de zondagmiddag. Telkens zullen er twee auto’s, die door middel van een lang touw met elkaar verbonden zijn, proberen om de ander van de baan te trekken. De deelnemers nemen allemaal hun eigen auto mee. Er mogen maximaal twee deelnemers gebruik maken van dezelfde auto. Han: “Je zou het niet verwachten, maar het autouwtrek is nauwelijks schadelijk voor de auto’s. Vorig jaar is er niks kapot gegaan. Alleen de banden hebben er flink onder te lijden.” Veel rook en decibellen dus. En dan maar hopen dat de wind goed staat… “Vorig jaar zondag ging het helemaal goed, toen waaide de rook van de tent weg, maar toen we dag ervoor een proefronde deden, ging het toch een beetje mis. De rook vloog de feesttent in. Veel mensen kwamen eruit om te kijken wat er toch aan de hand was”, herinnert Han zich.

Het Elshoffeest is meer dan stunt- en vliegwerk alleen. Bovenal is het een tentfeest met veel muziek, sportieve en ludieke activiteiten en gezelligheid. Han: “In deze regio springen er drie feesten uit: Het Luttenbergs feest, het Broeklander Feest en het Elshoffeest. Als kleinste gehucht lukt het ons toch om elk jaar weer bijzondere activiteiten te verzinnen. Wij presenteren toch maar mooi het Feest der Feesten.”

Voor meer informatie over het programma zie staging2.elshoffeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.