herman jansman kei van marienheem

Herman Jansman is zaterdamorgen gekozen tot kei van Mariënheem. Ieder jaar gaat die kei naar een belangrijk lid uit de samenleving die vooral achter de schermen opereert. “Jansman heeft zich onderscheiden door de hele winter de Hellendoornseweg sneeuwvrij te houden en op de basisschool hoeven ze er niet bang voor te zijn dat er ook maar een blaadje te veel op de speelplaats ligt, want dan heeft Herman hem wel wegghaald”, aldus Midzomervoorzitter Chris Heetkamp.

De lokale ontbijtshow is zaterdagmorgen een uitgelezen moment voor dergelijke verkiezingen omdat er altijd veel mensen uit het dorp bij aanwezig zijn, van jong tot oud. Publiek kon ook iezen voor Johan Mars of het echtpaar Wim en Annie te Wierik.

Zaterdag stond het Midzomerfeest verder in het teken van Zuid Afrika, samen is voetbal gekeken, rondom de wedstrijd waren er voetbalspelen en kon je leren djembé te spelen. Vuvuzelablazen was – voor zover de informatie strekt – geen onderdeel van het programma.

Zondag is vanouds een actieve dag. Fietsen, mountain biken, een toertocht voor oude auto’s, “Het was knap druk de hele dag. En ook nu is het nog gezellig druk”, aldus Heetkamp vanuit een volle feesttent op zondagavond. “We gaan nog even verder tot een uur of 01.00 uur en dan is het weer over.”

Salland Centraal heeft ook dit jaar weer gebruik mogen maken van de foto’s van Harrie Huisman, op Marienheem Online staan er nog veel meer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.