Home / archiefcentraal / helft subsidies zonder verantwoording

helft subsidies zonder verantwoording

Ruim de helft van alle ontvangers van subsidies in Olst-Wijhe hoeft geen verantwoording meer af te leggen over het gebruik ervan. Hierbij wordt uitgegaan van het principe ‘vertrouwen in de burger’ in plaats van ‘wantrouwen richting burger’. In de praktijk betekent dit dat 58% van de jaarlijkse subsidieontvangers voortaan geen verantwoording meer hoeft af te leggen.

Organisaties die jaarlijks een vast subsidiebedrag tot 5000 euro ontvangen, hoeven achteraf geen verantwoordingsgegevens meer in te dienen. Vrijwilligers klagen vaak over de veelvoud van formulieren die ze moeten invullen om te voldoen aan de richtlijnen van de subsidie. De gemeente Olst-Wijhe wil hiermee vrijwilligers van evenementen stimuleren om activiteiten in de gemeente te blijven organiseren.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.