heinose kevin 9 voert actie voor de bieb

De negenjarige Kevin Boonman uit Heino maakt zich zorgen over de bibliotheek in Heino. Uit eigen beweging heeft Kevin een actie georganiseerd, waarmee hij wil proberen de bibliotheek in Heino te houden. “Ik vind het belachelijk dat de bieb weggaat,” staat er op zijn actieposters. Kevin heeft een handtekeningenactie opgezet, flyers verspreid en posters opgehangen in verschillende winkels in Heino. “Red de bieb,” aldus Kevin.

Dat allemaal om de bibliotheek in Heino te behouden. “Ik heb een actie georganiseerd omdat de bieb weggaat. De mensen die er werken mogen zelf geen actie voeren, dus doe ik dat,” vertelt Kevin. “In eerste instantie reageerde de medewerkster van de bibliotheek in Heino een beetje afwachtend, toen Kevin zijn actie aankondigde. Maar toen hij een kwartier later terugkwam met de vraag of hij wat formulieren mocht kopiëren, kreeg hij ook toestemming van bibliotheekmedewerkster,” aldus Kevins moeder.

Maandag bedacht Kevin de actie, dinsdag neemt het initiatief grotere vormen aan. “Volgens mij hebben al wel 200 mensen hun handtekening gezet. En ik ga vandaag nog posters en handtekeningenformulieren in bejaardenhuizen en winkels ophangen,” zegt Kevin gedreven. “Lezen is erg leuk. Nu kan ik zelf met de fiets naar de bieb toe. Als de bieb uit Heino weggaat, moeten we helemaal naar Raalte.”

Kevin wil uiteindelijk zijn handtekeningen aan de gemeenteraad van Raalte aanbieden. Dit wil hij tijdens een van de eerstvolgende vergaderingen proberen. “Er moeten zoveel mogelijk uit de klas mee.” Wethouder Carla Hoge heeft inmiddels ook lucht gekregen van de actie. Ze heeft al te kennen gegeven dat Kevin welkom is om zijn handtekeningen aan de wethouder te overhandigen. “Hij is hartelijk welkom. Ook aan hem zal ik uitleggen dat we de bieb gewoon open willen houden,” aldus de wethouder.

Mocht het protest niet helpen, dan gaat groep zes (de klas van Kevin) van De Springplank op zaterdag de straat op. “Met een boek van de bieb protesteren op het Marktplein!” roept één van de klasgenootjes van Kevin. “En natuurlijk nog meer handtekeningen verzamelen!” vult een ander klasgenootje aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.