heeten maakt zich op voor jaarlijkse kermis

Het feestprogramma begint op woensdag 9 juni met een optreden van Derk te Riet in de Stevenskamp. Hij verzorgt een imitatie van de legendarische zwerver Dorus. Aanvang is om 19.00 uur. Deze avond is gratis en alleen toegankelijk voor de bewoners van het hoofdgebouw en de aanleunwoningen van de Stevenskamp. Op donderdag 10 juni staat er een viswedstrijd op het programma (de jeugd is op zondag 6 juni van 9.00 tot 10.30 uur aan de beurt). Alle senioren kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur hun lijntjes uitwerpen in de bergingsvijver. Om 20.00 uur start het Oranje Café In de tent kun je kruisjassen en pokeren. De inschrijving is geopend vanaf 19.30 uur. Inschrijven voor het pokertoernooi kan via sunglasses-night@live.nl.

Vrijdag gaat het programma om 15.15 uur verder met een ‘Oranje’-optocht van de kinderen van de Bernadetteschool. Daarna volgt de officiële opening van de kermis. Om 17.00 uur begint de tweede editie van het Heetens bedrijvenuurtje voor alle ondernemers van Heeten/Schoonheten en hun medewerkers. Dat ‘uurtje’ moet je overigens niet al te letterlijk nemen, want dit programmaonderdeel duurt tot 21.00 uur. Voor muziek en een omlijstend programma wordt gezorgd. “De bedoeling van deze middag is, om de saamhorigheid tussen Heetense ondernemers en hun medewerkers onderling te bevorderen”, vertelt Loeck. ’s Avonds is er een feestavond met medewerking van de Apeldoornse band Moanin’. Deze band is al actief sinds eind jaren zestig. Qua repertoire zet Moanin’ breed in. Van Steppenwolf, via Grand Funk Railroad tot Uriah Heep, Pink Floyd en Joe Cocker.

Zaterdag gaat het programma vanaf 11.00 uur verder met de jaarlijkse Oldtimer toerrit. Niet alleen maar motoren, maar ook oude solexjes en brommers. Inschrijven kan van 10.00 tot 10.45 uur bij het Trefpunt. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon. De motoren rijden een afstand van 80 kilometer, de brommers 60 kilometer en de solexjes 40 kilometer. De organisatie is in handen van MC Freewheels en Solexclub De Wilde Havana’s.

MC Free Wheels tekent weer voor de organisatie van de jaarlijkse avondvierdaagse die dit jaar gehouden wordt van 7 tot en met 10 juni. Alle routes worden zowel op papier alsmede voor GPS aangeboden. Mocht je met GPS willen gaan rijden neem dan tijdig contact met op met de organisatie middels een mailtje naar motovatie@mcfreewheels.nl. Het inschrijfgeld is eenmalig en bedraagt 6 euro. Onderweg krijgen de deelnemers wat te eten en te drinken op het rustpunt. En als je drie avonden of meer deelneemt, krijg je ook nog een herinnering! Inschrijven kan tussen 18.30 en 19.30 uur in Het Trefpunt te Heeten.

Voor de jeugd zijn er vanaf 13.30 uur verschillende spelletjes in de grote tent op het kermisterrein. Zaterdagavond is er een feestavond met medewerking van de formatie K-Town. Van Hazes tot Oasis, van deze top 40-formatie mag je een brede muziekkeuze verwachten.

Zondag gaat het programma ’s morgens vroeg verder met de vierde editie van de ATB-toertocht Heeten en de kermiswandeltochten. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 7,5, 15 en 25 kilometer. Opgave is bij het Trefpunt. Tussen 9.00 en 12.00 uur kun je je opgeven voor de 7,5 km, tussen 8.00 en 11.00 uur voor de 15 km en tussen 8.00 en 10.00 uur voor de 25 km. Deelnemers aan de ATB-toertocht Heeten kunnen kiezen uit afstanden van 30 en 50 kilometer. Inschrijving is mogelijk tussen 8.30 en 10.00 uur voor het Trefpunt.. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro per deelnemer (inclusief een consumptiemunt). Voor kinderen van de basisschool (t/m groep 8) is deelname gratis. Meer informatie op staging2.atbheeten.nl.

Zondagmiddag kun je tussen 13.00 en 14.00 uur opstappen voor een fietstocht door de omgeving van Heeten. De route heeft een lengte van ongeveer 25 kilometer (voor gezinnen met jonge kinderen is er een korte route). De deelnamekosten bedragen 2 euro (kinderen gratis), inclusief een drankmunt. De inschrijving is bij de feesttent. De Kijk en Doe Markt staat dit jaar in het teken van het boerenleven. De bezoekers kunnen onder andere kijken naar diverse oude ambachten en daarnaast staan er weer enkele bijzondere voertuigen opgesteld. De Parabool laat zien wat haar cliënten allemaal maken en ook de jagersvereniging heeft een stand. Het feestduo His & Co en speelt muziek voor jong en oud. Van Nederlandstalig tot rock en van disco tot moderne pop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.