Home / archiefcentraal / heeten duurzaamst van overijssel

heeten duurzaamst van overijssel

Heeten doet mee met de competitie van Duurzaam Dorp Overijssel. Met onder andere het project Zonnekracht probeert een werkgroep Heeten op die manier op de kaart te zetten. Tien dorpen in de provincie doen mee. Tot 29 juni kun je via deze link op de dorpen – dus op Heeten – stemmen. Je kunt er ook zien hoe Heeten er voor staat. Op 30 juni wordt bekend welk dorp Duurzaam Dorp wordt.

Duurzaam Dorp is een dorp, kern of wijk in Overijssel, aldus de provincie, “met inwoners die duurzaam wonen, leven en werken. Ze zijn al goed op weg, maar om echt duurzaam te leven, met aandacht voor milieu, economie en voor elkaar, zijn soms investeringen nodig of moeten ideeën uitgeprobeerd worden. Om dat mogelijk te maken, kiest Overijssel een Duurzaam Dorp. Een deskundige jury beoordeelt de plannen en ideeën van de 10 dorpen en gemeenschappen die zich aangemeld hebben.”

De gemeenschap die de publieksprijs wint, krijgt 25.000 euro. Het dorp dat door de vakjury wordt gekozen tot Duurzaam Dorp krijgt van de provincie 1,5 miljoen euro voor voorlichting en voor investeringen. Bijvoorbeeld in een gezamenlijke windmolen, zonnepanelen die samen worden ingekocht of een initiatief om auto’s te delen. Maar ook om een dorpsmoestuin of sociale projecten van de grond te krijgen. Daarbij kun je denken aan buren die op elkaars kinderen passen, boodschappen doen voor ouderen of samen een buurthuis of speeltuin bouwen.

De andere dorpen die in de race zijn voor de titel, maar niet worden gekozen staan overigens niet met lege handen. Zij kijken en leren mee met het Duurzaam Dorp en van elkaar. Voor deze dorpen samen stelt de provincie in totaal nog eens 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving ondersteunt het Duurzaam Dorp en de andere gemeenschappen.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.