hans groen komt met nieuwe megaproductie

De Raalter componist Hans Groen komt met een nieuwe megaproductie. Voor een gloednieuwe symfonische rockopera heeft hij daadwerkelijk de top van de Nederlandse musical-, pop- en operawereld aan artiesten weten te strikken. ‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ is de titel van de nieuwe productie. “Echt een topstuk met alleen maar topartiesten,” aldus Groen. Het stuk draait op 18 en 19 juni 2011 in De Spiegel in Zwolle.

Het verhaal van de symfonische rockopera gaat over het ‘wel en wee’ van een familiebedrijf. De zoon van het gezin neemt het bedrijf over van zijn vader. Echter, de zoon maakt het bedrijf kapot. Hij denkt er veel te makkelijk over en wordt flink door het slijk gehaald door zowel zijn klanten als zijn personeel. Hij krijgt een spiegel voorgehouden. De rol van vader wordt vertolkt door Ernst Daniël Smid, ook heeft Cindy Oudshoorn een rol in de productie. Voor de rol van de zoon heeft Groen al iemand in zijn hoofd, maar echt zeggen wie het is, wil hij nog niet. “Ik noem geen namen voordat ik iemand heb vastgelegd, maar ga er maar vanuit dat het een hele grote naam is,” vertelt Groen.

Ook het Noordpool Orkest, misschien wel het beste orkest van Noord-Nederland, heeft zijn naam verbonden aan de productie. “In het Noordpool spelen muzikanten die ook in het beste orkest van het land spelen, het Metropole orkest,” vertelt Groen trots. “Het zijn stuk voor stuk topartiesten!” Ook pianist Cor Bakker speelt mee in de symfonische rockopera.

De samenwerking met Ernst Daniël Smid is niet nieuw voor Groen. Eerder trad Smid al op tijdens een optreden van Big Band Hans Groen in de schouwburg de Leeuwenburg in Deventer. Ook heeft Groen al eerder contact gehad met Cor Bakker over een eventuele samenwerking. Met het stuk ‘Dromen, Denken, Durven, Doen’ lijkt het nu eindelijk echt zo ver te komen.

Rienk Vos van ODP Business Events regelt het zakelijke gedeelte om de productie heen. “Ik verzorg de contracten van de artiesten, heb contact met het theater gelegd en regel de kaartverkoop.” De teksten in de rockopera zijn geschreven door Willem Verdaasdonk en Joke Zwaal. Het tekstschrijversduo werkte ook al mee aan eerdere producties van Hans Groen.

De productie ‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ is in het bijzonder gericht op ondernemers. “Alleen de titel slaat al op ondernemerschap. Dit is precies wat een ondernemer elke dag doet,” aldus Groen. “We willen niet alleen zorgen voor een mooie show, maar ook de mogelijkheid bieden om te netwerken tijdens een gezellig avondje uit.” Voorafgaand aan de show, maar ook in de pauze en na afloop kun je als bezoeker genieten van een luxe hapjesbuffet voorzien van drankjes. Tijdens de pauze en na afloop is er ook mogelijkheid om met andere ondernemers te praten over ondernemerschap. “Het is natuurlijk ook gewoon een mooi avondje uit, dus netwerken hoeft niet per se. Het is wel een mooie mogelijkheid.”

Hans Groen verheugt zich al op juni volgend jaar: “Het is écht een professionele productie. De titel slaat ook op wat wij zelf doen: Dromen, denken, durven en doen. Dat je eigen stuk wordt uitgevoerd door de top van Nederland. Dat begint met dromen en eindigt met doen.” Als het stuk een succes wordt, is een tour langs meerdere theaters in het land zeker niet uitgesloten.

Kaarten voor de voorstellingen op 18 en 19 juni 2011 zijn alleen te bestellen op de website van de productie: staging2.ondernemersconcert.nl De kaartverkoop begint op 14 juni (2010). Ook voor meer informatie kun je daar terecht. Je kunt er zelfs al een klein voorproefje van de muziek horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.