gripprobleem grootste zorg voor danny de boer

Afgelopen weekend reed het Serco Racingteam de Speed Challenge race op Assen. Coureur Danny de Boer wist in de Dutch Superbike op het TT-circuit de Honda naar een 6e plek te sturen.

De trainingsdag op zaterdag verliep niet geheel volgens plan. Nadat Danny in de eerste kwalificatie een vijfde tijd noteerde zou het in de tweede sessie moeten gebeuren. Door een probleem met het achtertandwiel viel deze tweede kwalificatie echter geheel in het water. Omdat slechts enkele coureurs hun tijd van de ochtendsessie verbeterden stond Danny toch nog op de 7e startplek voor de wedstrijd van zondag.

Met een goede start komt de coureur van het Serco Racingteam op de vijfde stek door na de eerste ronde. Na enkele ronden zakt Danny terug van de zesde naar de zevende plek en heeft dan veel tijd nodig om Bob Withag voorbij te steken. Hierdoor is de top vijf al flink uitgelopen en is de voorsprong te groot om voorin nog enige rol van betekenis te kunnen spelen.

Danny: “Na mijn goede start heb ik veel tijd verspeeld in het duel met Bob. Mijn grootste probleem was echter de grip aan de achterkant van mijn motor. Al na drie ronden merkte ik bij het uitkomen van enkele bochten dat mijn achterband flink begon te glijden. Hierdoor was het onmogelijk om de kopgroep bij te kunnen houden, onder deze omstandigheden heb ik echt het maximale eruit gehaald!. We moeten nu echt zien de juiste band te vinden om weer voorin mee te kunnen strijden”.

De volgende (dubbele) race is over drie weken in Duitsland op het circuit van Oschersleben.