gewoon carolien samen puzzelen

Als we tevreden zijn met ons leven, dan zijn er geen losse puzzelstukjes. Alles past in elkaar en je hebt vertrouwen dat de puzzelstukjes in de loop van de tijd in je puzzel vallen. Als je dingen tegen komt waar je nog niet tevreden over bent dan kijk je welke puzzelstukjes je nog mist. Als je daar bewust van wordt, kun je opnieuw keuzes maken en je leven anders vorm geven.

Elk mens heeft een eigen puzzel. Elk kind heeft een eigen puzzel. Ouder en kind beïnvloeden elkaar wederzijds. Kind en volwassene zijn ook een onderdeel van een gezinspuzzel. Het kind, het gezin is ook onderdeel van een schoolpuzzel. Elk kind, elke ouder beïnvloedt de school waarop het kind zit. De docent en de directeur beïnvloeden veel kinderen op die school. En zo kunnen veel puzzels in elkaar vallen. Een buitenstaander kan dan onbewuste zaken duidelijk maken. Met alle betrokken mensen samen puzzelen.

Ik geniet ervan als ik samen met jou mag puzzelen aan jouw puzzel of de puzzel van je kind. Op allerlei ‘toevallige’ bijzondere manieren ontvangen we dan puzzelstukjes ‘over wie je bent en hoe het werkt bij jou en wat nog meer belangrijk voor jou is, zodat je nog fijner in de vel komt’. Het fijnst is het als mensen in de verschillende puzzels positief meebewegen met de puzzelstukjes die bewust worden. Zo kwamen we erachter dat een specifiek druk en beweeglijk kind zijn lichaam vaak beweegt om zijn eigen spanning maar ook de spanning in de klas af te voeren. Dat is wel een bijzonder talent! We weten nu dat de juffrouw het moeilijk vindt om positieve aandacht aan de beweeglijkheid te besteden, (en daardoor ontstaat er meer spanning in de klas) maar dat de directeur wel open staat om een passende oplossing te vinden hoe we de extra energie van deze jongen op een positieve manier kunnen inzetten in de dagelijkse leven in de klas en de school. Dat is fijn samen puzzelen. Dat geeft rust.

‘Hoe komt het dat….” Welke puzzelstukjes liggen nog los bij jou op het moment? Laat mij gerust jouw gidsen of licht ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.