gewoon carolien kinderen

Een prachtige grote jongen van vier jaar komt naar de praktijk. Mama komt mee. Ha, heerlijk al die prachtige kinderen op mijn pad. Het doel van de begeleiding is inzicht in en het leren omgaan met de gevoeligheid van de jongen. Vooral als de jongen harde geluiden hoort, raakt hij in paniek. Er is geen probleem met de oren.

Er zijn veel kinderen met gevoeligheden. Sommigen gebruiken plaatjes in hun hoofd in plaats van woorden om iets aan anderen duidelijk te maken. Dat is niet gemakkelijk op school. Ook kunnen de geur in een bepaalde ruimte, een sfeer van spanning, andere kruiden op je stukje kip, natte kleren, vla met stukjes en veranderingen een heftige reactie geven bij gevoelige mensen en dus ook kinderen. Sommige kinderen denken diep na voor ze iets doen, rekening houdend met mogelijke gevolgen en bijna alle kinderen voelen mee met anderen; dat wil zeggen dat ze bijna zelf voelen wat die ander voelt. Dat gebeurt onbewust. En dan is er nog een paranormale gevoeligheid; meer zien en meer horen….

Deze jongen zit relaxt op de behandeltafel. Hij voelt zich prima op zijn gemak bij mij, we hebben het alledrie naar ons zin. We zijn elkaar aan het leren kennen. Ik denk; ‘kan hij ook meer horen? Effe checken’. In de sfeer van ons samenzijn zend ik een beetje plagerige gedachte naar de 4-jarige. De jongen draait zich meteen van mij af. Het is duidelijk dat de jongen mijn gedachte heeft ontvangen en daarop reageert. Ik lach en leg de situatie in woorden aan mama en hem uit.

Het is duidelijk dat de kinderen van nu ons uitnodigen om goed op onze gedachten te letten. Als jij gedachten van vertrouwen uitzendt, reageren zij daarop. Ze kunnen dus een fijne of pittige spiegel zijn voor ouders, leerkrachten (en therapeuten, haha!)

Wil je reageren, wat toevoegen of vragen dat kan via info@carolienjonkman.nl – ww.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.