geen dorpshuis voor heino in 2010

“Dorpshuis Heino. Het college wil de in het dorpshuis te huisvesten sociaal-culturele voorzieningen met het oog op het bestuursakkoord in een breder perspectief plaatsen. Besluitvorming over het dorpshuis Heino wordt me het oog hierop opgeschort,” zo luidt de tekst in de nota.

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief heeft de nota nog niet in kunnen zien, maar op deze zinsnede wil hij alvast wel in het kort ingaan: “Weer uitstel van het Dorpshuis met flinterdunne argumentatie. Ze willen het in een breder perspectief plaatsen? Een breder perspectief waarin?”

“Ik ben hier niet blij mee, en dat is zachtjes uitgedrukt,” vertelt Johan Seekles van Plaatselijk Belang Heino. “Als Plaatselijk Belang zijn wij voor realisatie van de bestaande plannen. Het zou jammer zijn als het op een andere manier gerealiseerd moet worden. Ik zou graag nog eens met het college en de raad in gesprek gaan, om toch nog eens de dorpshuis-functie te benadrukken.”

Seekles wil graag de politieke partijen herinneren aan hun verkiezingscampagne: “Ze moeten hun verkiezingsbelofte ook waarmaken. Alle politieke partijen gaven in de aanloop van de verkiezingen aan het belang te zien van het dorpshuis. Het dorpshuis is belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp, voor de sociale samenhang.“

Daarnaast wil Seekles namens het Plaatselijk Belang ook graag eens met CDA en Gemeentebelangen in overleg treden over ‘het hoe en wat, om het toch te realiseren.’ “We moeten in gesprek blijven, ondanks de bezuinigingen.”

Ed van der Schaaf, voorzitter van de Stichting Dorpshuus Heino is ook niet blij. “Ik vind het teleurstellend. Het is alweer vertraagd. Heel uitzonderlijk deze situatie. Ik las in het bestuursakkoord al dat het potje voor nieuw beleid maar 350.000 euro bevat. Probeer dat maar eens te verdelen over 9 kernen.”

Van der Schaaf vertelt ook dat hij het jammer vindt dat het zo lang duurt voor het dorpshuis gerealiseerd kan worden. “Als men een paar jaar eerder had doorgepakt, was het er nu al geweest.” Toch wil hij niet in verwijten overgaan richting de bestuurders: “Ik vind het jammer, maar van het financiële gedeelte kan ik me het voorstellen. Er moet nou eenmaal veel bezuinigd worden. ”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.