financieel positief maar soberheid troef in olst

De gemeente Olst-Wijhe heeft de jaarrekening van 2009 afgesloten met een positief resultaat 2,8 miljoen euro. Het grootste voordeel haalde de dijkgemeente uit de verkoop van Essen-aandelen. Ondanks het positieve resultaat blijft de gemeente toch een sober financieel beleid voeren, uiteraard met het oog op de crisis.

Naast de verkoop van Essent-aandelen zijn enkele toegekende budgetten in 2009 nog niet gebruikt, waarvan de werkzaamheden worden in 2010 uitgevoerd. Met het resterende budget wil de gemeente een fonds vormen waarmee ze enkele grote infrastructurele projecten kan gaan financieren.

In het coalitieakkoord voor de nieuwe periode zijn diverse bezuinigingsmaatregelen gepresenteerd. Een deel daarvan wordt al in 2010 doorgevoerd in plaats van te wachten tot 2011. Dit leidt tot een bijstelling van de begroting van 2010. De jaarstukken worden in de gemeenteraadsvergadering van 21 juni 2010 besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.