erik k hoeft niet terug de cel in

De rechtbank oordeelde dinsdagmiddag dat K. schuldig is aan alle feiten. Erik K. is dus schuldig bevonden aan het hebben van een seksuele relatie met een (destijds) minderjarige werkneemster, pogingen tot seksueel misbruik van twee minderjarige werknemers en het verzenden van een aanstootgevende mms. Ook vindt de rechtbank dat K. zijn positie als werkgever tegenover zijn slachtoffers heeft misbruikt.

Voor de rechtbank gold als strafverzwarende omstandigheid dat K. voor een langdurige periode jonge meisjes heeft geprobeerd te verleiden. Wat echter strafverminderend werkt is het blanco strafblad van de ondernemer, de zakelijke consequenties die de zaak voor K. hebben gehad en dat de rechtbank de kans op herhaling zeer minimaal acht.

Naast de 10 maanden voorwaardelijk krijgt K. een proeftijd van drie jaar, een taakstraf van 240 uur en moet hij in totaal ruim 1900 euro aan zijn slachtoffers vergoeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.