dit jaar nog veilig oversteken in marienheem

De stroken voor linksafslaand verkeer vanaf de N35 worden ingekort, de weg krijgt middengeleiders, het kruisingsvlak op de weg krijgt een andere kleur en er komt een extra oversteekgelegenheid voor voetgangers en fietsers. Voetgangers en fietsers zijn nu nog aangewezen op de tunnel onder de N35 door, maar deze is niet voor iedereen toegankelijk. Mensen die gebruik maken van een rollator, rolstoel of een fietskar kunnen namelijk niet door de tunnel. De kruising krijgt speciaal voor deze groep gebruikers een extra oversteekgelegenheid, want midden op de weg wordt de middengeleider even onderbroken, om daar een veilige plek om te wachten te creeëren.

Eigenlijk zou Rijkswaterstaat de werkzaamheden moeten uitvoeren, maar omdat zij het dit jaar niet meer rond kon krijgen, heeft de instantie de gemeente verzocht deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. De gemeente Raalte besteedt de opdracht dit jaar nog aan, zodat naar verwachting de werkzaamheden nog in oktober kunnen starten. De verwachting is dat het werk ongeveer 3 weken in beslag neemt. Tot slot krijgt bedrijventerrein ’t Fiester krijgt geen aansluiting op de N35, omdat Rijkswaterstaat niet nog meer aansluitingen op de rijksweg wil hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.