deventer op stelten komt er aan

De veertiende editie van het internationaal festival ‘Deventer Op Stelten’ vindt van vrijdagavond 9 tot en met zondag 11 juli plaats. Drie dagen lang is de historische binnenstad van Deventer en het Worpplantsoen het decor voor hoogstaand buitentheater, theater op stelten en spektakel op hoog niveau. Op het programma dit jaar onder meer ‘Place des Anges’ (Frankrijk), La Fura dels Baus (Spanje), Close-Act (Nederland), Teatro Due Mondi (Italië), Les Éléments Disponibles (Frankrijk), Teatro Ka (Portugal), Kagbéma Togolese Waders (Togo), diverse speciale festivalproducties en het jongerenproject <30.

De toegang voor het festival is gratis. Op vrijdagavond is het programma van 20.30 tot 24.00 uur, op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en 20.30 tot 24.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het volledige programma staat op staging2.deventeropstelten.nl en in het speciale festivalmagazine, gratis verkrijgbaar bij de VVV, op het festivalterrein en te downloaden via staging2.deventeropstelten.nl

Het festival is mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel, sponsorparticipatie van bedrijven uit Deventer en omgeving en landelijke en regionale fondsen: VSBfonds, SNS REAAL Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

In totaal staan er maar liefst 140 voorstellingen op het programma, waarvan vijf speciale festivalproducties, zes Nederlandse premières en één Europese première. Er nemen 165 professionele acteurs deel aan het festival (vorig jaar 100), bestaande uit 22 gezelschappen die veelal speciaal voor het festival naar Nederland komen en meerdere dagen aanwezig zijn om verschillende voorstellingen te spelen.

Op het programma staat internationaal theater op stelten, grote en kleine openluchtvoorstellingen en theaterspektakels hoog boven iedereen uit. Het festival brengt een breed scala aan theatervoorstellingen:

van groots en meeslepend tot ingetogen en klein, van komisch en acrobatisch tot diepgravend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.