de weka pool van rene eijkelkamp

Het wordt het wk van Messi of Van Persie. ’t Is mooi dat dat rijmt, maar daar gaat het niet om.” We belden hem van de week, hij stond zijn koffers te pakken. René Eijkelkamp, hij is donderdag naar Zuid Afrika gevlogen om er een weekje wijze uitspraken te doen over voelbal in het algemeen, over het Nederlands elftal in het bijzonder. Wijze woorden, scherpe visie, maar wel met de Sallandse nuchterheid die Eijkelkamp toevertrouwd is.

Nou ja, nuchter, “de finale wordt Argentinië – Nederland. Dat sowieso.” Daar is alvast geen speld tussen te krijgen. Hoewel: “Dan moet Robben wel weer fit zijn.” Dat lijkt de goede kant op te gaan, maar dinsdag was dat allemaal nog niet zo zeker. “Dan moeten ze alsnog Van Nistelrooy maar oproepen.”

Van Persie, waarom? “Een diepe spits. Altijd aanspeelbaar. Sterk in de balaanname. Scorend vermogen. Behalve dat koppen dan, dat kan beter.” Eijkelkamp heeft er verstand van. Was zelf topspits. En is nu spitsentrainer. PSV, FC Twente, de spitsen die daar lopen worden beter door hem. “Och, valt ook wel mee…” Messi? “Een heel andere voetballer, maar een enorm scorend vermogen. Wat zou dat mooi zijn, een finale tussen Messi en Van Persie.” Eijkelkamp ziet de finale niet in Zuid Afrika trouwens. Dat zal wel ergens in Hoonhorst worden. “Nee, ik ben daar een weekje, is mij ook lang zat. De NOS vroeg me. Ik zeg, ik ga niet alleen. En mijn vrouw wilde niet. Dus ben ik met zoon Brenden op pad.” Wordt dat ook een topper? “Die gaat nog wel heel wat stapjes maken, maar voorlopig is hij hier in Hoonhorst wel heel tevreden met zijn plaats in het eerste.”

Komt Nederland ook langs die stugge tegenstanders die zich ingraven om de goal? “Kijk, de voorrondes doen we wel even, anders hadden we daar niets te zoeken. En dan kom je die tactische ploegen inderdaad tegen. Maar met ons spel moeten we daar wat mee kunnen. Dat Inter de Champions Leage wint… nu gaat iedereen zeggen dat je daar ver mee komt. Maar die lui hebben er al jaren geen prijs mee gepakt. En Barcelona toevallig wel. Die wonnen de Champions Leage vorig jaar toch? Mooi, snel, attractief, aanvallend voetbal, daar kom je het verst mee. En het is het mooiste om nar te kijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.