de weka pool van niels wellenberg

Niels Wellenberg voorspelt Spanje als winnaar van het komende WK Voetbal. Oud-Raaltenaar Wellenberg speelde als profvoetballer voor GA Eagles en FC Twente en staat sinds 2009 onder contract bij NEC. En waarom Spanje? “Die ploeg is ten opzichte van twee jaar geleden bijna niet veranderd. Die ploeg heeft zichzelf al bewezen en de spelers zijn helemaal op elkaar ingespeeld.”

“Veel andere favorieten zijn nog zoekende of proberen iets anders. Brazilië is niet meer zo swingend, Messi draait nog niet top bij Argentinië en Frankrijk en Italië zijn net iets minder dan voorheen. Wellicht kan Engeland of Nederland voor een verassing zorgen. Nederland is een goede underdog, er is zeker een kans op de wereldtitel. Alleen moet dan alles meezitten en moeten bepaalde spelers boven zichzelf uitstijgen, maar de potentie is er. Maar aanvallend voetbal en leuke wedstrijden lijken mij wel gegarandeerd met deze ploeg. Arjan Robben heeft een fantastisch seizoen gedraaid, daar verwacht ik veel van. En Robin van Persie als spits zie ik ook wel zitten, die gaat veel scoren.”

Wellenberg hoopt ook dat Messi in goede vorm is: “Dat is genieten. De beste speler ter wereld op dit moment, maar als je het ook laat zien op een WK dan bewijs je waarlijk je grootheid.” Over de rol van de coach: “Als bondscoach is het anders werken dan clubcoach. Je kunt niet dagelijks werken met je ploeg, dus in plaats van het beter maken van individuele spelers moet je je meer richten op tactiek en een soort van people management. Motivatie en presentatie zijn daarbij erg belangrijk, met als beste voorbeeld Guus Hiddink. Of Bert van Marwijk de juiste man op de juiste plek is? Dat zullen we zien, tot nu toe heeft hij het goed gedaan. Het is geen wereldcoach van het niveau van Hiddink of Van Gaal, maar met deze groep hoef je dat ook niet te zijn.”

Wellenberg kijkt het liefst met een gezelschap naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal. “Dat hoort toch een beetje bij de hele WK-sfeer. Of dat nou bij iemand thuis is of in de kroeg maakt me niet uit. Ik ben niet de grootste Oranjefan die er is, maar het is leuk om zo’n wedstrijd een keer mee te maken. Zo was ik vier jaar geleden, tijdens het WK in Duitsland, bij de wedstrijd Nederland – Portugal in Nurnberg. Vooral het feest in de stad was mooi, een groot oranje carnaval.”

Niels Wellenberg gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.