de weka pool van harry decheiver

“Kijk naar die voorhoede van Argentinië, Messi, Tevéz, Huguaín, Agüero… dat zijn me een stelletje spelers. Volgens mij nog beter dan het Nederlands elftal. En de achterhoede? Verdedigen kunnen ze altijd al goed in Argentinië. Maar ik weet niet of de coach de boel goed voor elkaar heeft”. Als we daar even op doorvragen is het meer van “Ik denk niet da de coach de boel goed voor elkaar heeft”. En dat is op topniveau wel heel belangrijk. “Want goed voetballen kunnen ze allemaal wel, op dat niveau komt er heel veel tactiek bij kijken.”

Volgens Decheiver ligt daar de kracht van Nederland. Een goede coach, veel tactisch inzicht. “Maar die verdediging hè? Je hoort wel eens over dat de selectie niet breed genoeg is. Als je kijkt wat er in de basis staat is dat denk ik al te gering. En dan moet ik er niet aan denken dat Braafheid of Ooijer er ineens bij moeten…”

En Duitsland”Decheiver speelde zelf bij Freiburg en Dortmund, komen die weer ver? “Nederland haalt de voorronde met twee vingers in de neus. Duitsland komt er ook wel door. Maar dat is meer op mentaliteit en discipline, niet op voetbalkwaliteiten. Nee, ze komen heus niet ver.” Hoeven we niet bang voor te zijn.

De Decheivers zijn de nieuwe eigenaren van lingeriezaak Sille aan de Marktstraat in Raalte. Dus de hele WK in oranje ondergoed? Decheiver: We openen de zaak pas half augustus.” Dan is hij ook coach van Colmschate. Volgend jaar kampioen van de vierde klasse? “Dat ligt aan 15 juni. Tot dan mogen spelers zich overschrijven. En drie spelers die net boven de rest uitstijven, die kunnen je kampioen maken. Even afwachten dus nog.”

Harry Decheiver gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.