de weka pool van fritz korbach

Wat hem betreft is het overduidelijk: Nederland wint het WK. Want we hebben er de spelers voor. “En Bertus die heb alles onder controle”.

Want dat is een belangrijk dingetje, vindt Fritz Korbach die we bellen als hij naar een voetbalpotje van zijn kleinzoon staat te kijken: “dat Bertus de bondscoach zich niet gek laat maken.”

Als we Korbach voorleggen dat Van Gaal Nederland geen kansen toedicht, steekt de voormalig interimtrainer van Rohda Raalte van wal: “Kijk, als Louis een standpunt inneemt heeft hij daar goed over nagedacht. Ik ken hem heel goed. En Louis zijn onderbouwing zal ongetwijfeld helemaal kloppen. Maar die van mij ook.”

“Laten we achteraan beginnen. Die keeper, die pakt een paar punten voor Nederland. Hij gaat er zeker meer pakken dan dat hij ons punten kost. Achterin heb je aan Van der Wiel en Van Bronckhorst spelers waar je wel mee uit voeten kunt, het is geen ramp, zal ik maar zeggen. Maar dan heb je Heitinga en Mathijsen er ook nog staan. Dat zijn hele knapen. Wel een beetje beter dan Demichelis en Van Buyten van Bayern en die stonden in de champions leage finale…”

“En dan dat middenveld Robben op rechts, Van der Vaart op links. Creatiever en gevaarlijker kan niet. En ze krijgen de ruimte, want Van Bommel en De Jong kunnen de zaak naar achteren toe in de gaten houden. Schneijder en Van Persie in de spits, ik zou zeggen, kom maar op. Dat is dodelijk voor de tegenstander, ook voor Brazilië, Spanje en Argentinië. Die gaan we ook pakken.”

Geen Boulahrouz, geen Kuyt in de basis? “Nee, een team wint omdat het een sterke bank heeft. En dat hebben we, een ijzersterke bank.” En op die bank zit Bertus dus ook. Bert van Marwijk, de bondscoach met een nuchterheid die bij het oosten des lands past, daar is Korbach het wel mee eens. “Die laat zich niet gek maken door die journalisten die het terpentijn zeiken hebben uitgevonden. Die halen de Surinaamse jongens en Hiddink er weer bij, de problemen in Engeland en Spanje. Als wé winnen hebben die zeikerds dat gedaan. Als zé verliezen hebben die anderen dat op hun geweten. Ja, ja, ik ga er van over mijn nek. Nee, die Bertus die heeft voetbalgochem.”

En Korbach zelf, nog actief in de voetballerij? “Nee, ik kijk af en toe naar de wedstrijden van mijn kleinzoon.” Wordt dat een grote? “In de ogen van zijn opa wordt hij beter dan Cruijff.”

Fritz Korbach gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.