de weka pool van erik braamhaar

Erik Braamhaar hebben we verrast met onze WeKa-poule. “Ik had er nog helemaal niet over nagedacht, tot ik jullie op mijn antwoordapparatuur hoorde.” Dat nadenken ging vervolgens razendsnel. “Mijn top drie is Duitsland, Argentinië en Spanje.”

Laten we die drie dan maar eens langslopen. “Duitsers, dat blijven Duitsers.” Simpel zat. “Een angstgegner. Maar de finale gaan ze niet halen.” Spanje? “Die zijn heel goed. Die spelen om de derde en vierde plaats tegen Duitsland.” En Argentinië tot slot: “Mwa, Portugal is ook een outsider natuurlijk. Of toch Brazilië? Nee, Brazilië gaat ‘m niet worden. Argentinië – Portugal, dat wordt de finale. Nederland niet. Die hebben een voorhoede om je vingers bij af te likken, een middenveld dat er mag zijn, maar een verdediging…”

Argentinië – Portugal, is dat de wedstrijd die de Enterse Braamhaar ook wel zou willen fluiten? “Halve finales zijn mooier dan de finale. Dus als ik mag kiezen hoef ik de finale niet, ook al staat dat beter op je CV. Halve finales zijn spannend. Je wil in de finale komen. Teams zijn superscherp en spelen prachtig voetbal. In de finale overheersen de zenuwen. Kijk maar naar de afgelopen Championsleage. Prachtige wedstrijden, saaie finale. ” Gelden die zenuwen voor scheidsrechters ook? “Jazeker, je bereid je net zo goed voor als de spelers en als het dan gaat beginnen, dan heb je wel even spanningen.”

Braamhaar praat uit ervaring, maar ook over verleden tijd. “AEK Athene – AC Milan. Of Barcelona – Glasgow Rangers. Dat waren mijn topwedstrijden. Heb ik wel mooi na afloop Messi en Henry even de hand geschud. Maar dat is verleden tijd. Ik heb een stapje terug gedaan, ben 44, mag dus volgend jaar niet meer in de elitegroep de Championsleage fluiten en daarom heb ik dit jaar al ruimte gemaakt voor Bjorn Kuipers. Zodat die over twee jaar naar de Europese Kampioenschappen kan.”

Braamhaar kijkt het WK vanaf de bank in Enter. En volgend jaar zien we hem in de Euroleage terug.

Erik Braamhaar gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.