de weka pool van bert van losser

“Noem me geen Nederlands elftal-deskundige, daar sta ik te ver vanaf. Dan moet je alles volgen. Maar dat doe ik dus niet. Zo’n oefenpot tegen Ghana, die heb ik helemaal niet gezien. Dat kan me gestolen worden. En straks bij het WK ga ik De Verenigde Staten tegen Slowakije of zo iets ook niet kijken. Honduras? Interesseert me dus niks.”

Wie nou denk dat Van Losser er verder helemaal geen kijk op heeft: “Nederland heeft misschien wel de beste elf, twaalf of dertien spelers. Maar dan houdt het op. We hebben een smalle selectie en daar kom je mee op de korrel tijdens zo’n toernooi. Dat speel je niet uit met dertien goede spelers. Maar van de andere kant, als ze allemaal heel blijven, dan hebben we een heel goede kans. Ik hoorde het Beenhakker nog zeggen: ‘het moet nu toch maar eens een keer gebeuren’, en dat kan natuurlijk zo maar.”

Even de meeste Twentespelers langs die in Zuid Afrika rondlopen. Bosscher gaat van hem het vest komen, voorspelt Bert, maar dat is niet zo moeilijk natuurlijk. Die komt een heel eind zonder speelminuten. “Nee, let maar eens op Tioté, die gaat met Ivoorkust heel bijzondere dingen doen. Of Ivoorkust zelf ver komt? Ik denk het niet. Maar Tioté gaat er zeker opvallen. Parker? Die heeft het hele seizoen niets gepresteerd bij Twente, dus die zal het nu wel heel goed doen”, schampert Van Losser. En Stoch? “Ik weet het niet. Slowakije, wat zal ik er van zeggen… Net als N’Kufo bij Zwitserland. Ik kan er niks van zeggen.”

Sportverslaggever bij RTV Oost, dat gaat Bert de mooiste tijd van het jaar in? “Nou, die hebben we met Twente en de Eagles al wel gehad. Nee, ik ga al die wedstrijden niet kijken. Daar zijn die negentig minuten mij te kostbaar voor. Ik heb trouwens het idee dat dat voor heel Nederland geldt. Kijk, die mensen die geen voetbalfan zijn en straks met oranje sjaals gaan lopen, die blijf je houden. Maar de voetbalgekte blijft lang uit. De echte voetballiefhebber zou wel eens voetbalmoe kunnen zijn geworden…”

Bert van Losser gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.