de weka pool van andre van der zee

André van der Zee – presentator van het RTV Oost-programma ‘En dan nog even dit’ – gaat voor Nederland als aankomende wereldkampioen. “Zonder geloof in de wereldbeker is er toch niks aan om te kijken? Lekker chauvinistisch mee juichen. Heerlijk”.

We spreken André als hij op weg is voor een bedrijfsfilm met zijn Beleef! Media. “Beleving en creativiteit, daar gaat het toch om? Beleving is er bij het Nederlands elftal en de supporters wel en met Sneijder, Van der Vaart, Robben en van Persie hebben we ook echt de creativiteit in huis om van iedereen te winnen. En als Nederland het toch niet haalt, heb ik toch tot aan dat moment als fan vrolijk mee zitten genieten van de wereldkampioen in spe.”

Zelf heeft Andre jarenlang in het eerste van Wijhe ’92 gevoetbald als aanvallende middenvelder of in de spits. “ Bij Wijhe’92 was ook beleving. We zijn niet voor niets van de 5e naar de 2e klasse gepromoveerd. Als de neuzen dezelfde kant op staan en iedereen gaat er vol voor, kun je meer dan je denkt. Goed kunnen voetballen zit voor 70% tussen de oren. Een Ronaldinho zonder zelfvertrouwen kan bij AC Milan nog geen pass geven van vijf meter, terwijl hij in goede doen iedereen helemaal zoek speelt. Ik was zeker niet zo begaafd als Ronaldinho maar ik ging vol voor de overwinning. Die overtuiging is er bij Wijhe ’92 en daar zijn we ver mee gekomen. En als we verloren hadden we in ieder geval het betere spel”.

Vol beleving vertelt Andre ook over zijn mediaproductiebedrijf en zijn presentatieklussen. Ook daar draait het volgens hem weer om beleving en creativiteit. Het is duidelijk dat hij lekker in zijn vel zit en geniet van het leven. De wedstrijden kijkt hij in de kroeg of bij zijn vrienden. “ Daar koppelen we dan gelijk weer een BBQ aan vast en hebben we dus zeker een leuke tijd”.

Andre staat duidelijk positief in het leven en is helemaal klaar voor het WK. “Nederland wordt zeker een keer wereldkampioen en die dag komt steeds dichterbij”.