de leeren lampe krijgt vorm

Joost Meijerink wordt het gezicht van de discotheek in De Leeren Lampe. Joost heeft eerder zes jaar lang voor De Leeren Lampe gewerkt toen de horecagelegenheid nog in handen van Oosterlaar was. Daarna werkte hij twee jaar bij de Gouverneur, maar uiteindelijk komt hij toch weer op zijn oude stek terug. “Het is een mooie uitdaging en ik heb er heel veel zin in,” vertelt Joost. Arjan Bekedam wordt na de opening eindverantwoordelijk voor het logistieke verhaal van De Leeren Lampe.

Peter Haarman, al jarenlang de chefkok van Joop van den Enk Partycatering werkt straks vanuit De Leeren Lampe en is verantwoordelijk voor de keuken van De Leeren Lampe en van de catering.Mariëtte van Dooremolen houdt zich voor Joop van den Enk Partycatering bezig met het organiseren van de feesten. Mariëtte zal zich bij De Leeren Lampe ook gaan bezighouden met het organiseren van de feesten en partijen die bij De Leeren Lampe gehouden zullen gaan worden.

Op dit moment is er een flinke verbouwing gaande in het pand aan de Almelosestraat. “Qua inrichting krijgt het een nieuwe en frisse uitstraling, maar in grote lijnen blijft de indeling van de horecagelegenheid hetzelfde,”aldus Meijerink.

De nieuwe indeling van De Leeren Lampe staat al vast. De hoofdingang van de discotheek wordt verplaatst naar de achterkant van het pand.. Daarnaast krijgen alle zalen een nieuw thema en een nieuwe naam. De oude Apollo-zaal wordt de Music Factory. Hier worden allerlei muziekstijlen door elkaar gedraaid, voor ieder wat wils. Deze zaal wordt in fabrieksstijl ingericht, compleet met oude fabriekslampen en ventilatoren.

De vroegere Neptunuszaal gaat Theaterzaal heten. In de Theaterzaal komt een nieuw podium dat geschikt is voor bands.Op zaterdag is er dan ook geregeld live-muziek te horen. De Theaterzaal is multifunctioneel: De zaal is geschikt voor feesten, maar ook voor vergaderingen. De Theaterzaal is voorzien van een schuifwand en is zo makkelijk in tweeën te delen. De bar achterin de zaal gaat het Theatercafé heten.

De garderobe die helemaal achterin De Leeren Lampe te vinden was, is daar inmiddels weg. Dit omdat hier de nieuwe entree van de discotheek gerealiseerd wordt. Tegenover de grote garderobe in de hal wordt een nieuwe garderobe gemaakt. De bar achterin de hal komt niet terug, in plaats van deze bar komt hier de balie voor onder andere de muntverkoop.

In de oude Loungezaal wordt een bruine kroeg gerealiseerd. Deze zaal gaat de Brouwerszaal heten. De benedenverdieping staat namelijk helemaal in het teken van bier, Korbeld Drankenhandel gaat hier namelijk bier brouwen in haar eigen brouwerij. De bierbrouwerij komt in de zaal achter de Brouwerszaal. Straks is het mogelijk om een rondleiding of proeverij te krijgen in de brouwerij. Naast de brouwerij komt een gezellige skihut die de Brouwershut wordt genoemd. Vanuit de Brouwershut is het straks mogelijk om via een trap naar de Theaterzaal te gaan.

De voormalige London Metro Pub gaat Club Light heten. Dit wordt de dance- en clubzaal van de discotheek, deze zaal krijgt zowel zitjes als een grote dansvloer. In het voorcafé wordt een Service Corner gerealiseerd. In de Service Corner kunnen mensen de hele week terecht voor belegde broodjes, maaltijden en snacks.

De officiële opening van De Leeren Lampe is op donderdag 2 september. Op 3 september is de eerste Dance Classics avond. Zaterdag 4 september is de eerste Club Night.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.