bunkers ijssellinie extra open

Beide bunkers liggen verscholen in de bossen rondom de Haere en werden in de vijftiger jaren gebouwd en ingericht als onderdeel van de IJssellinie. De IJssellinie is de laatst gebouwde waterlinie in Nederland.

Ten tijde van de Koude Oorlog werd de IJssellinie ingericht als blokkade om een eventuele Russische aanval op te houden. De gidsen vertellen de bezoekers hier alles over.

Op zaterdag 3 juli zijn niet alleen de bunkers op de Haere in Olst geopend, maar ook de bunker aan de dijk bij Welsum is dan open. De bunkers gaan open om 12.00 uur en sluiten weer om 16.00 uur. Tijdens deze openstelling is het mogelijk met een combikaartje zowel de bunkers in Olst als die in Welsum te bezoeken.

De entree bedraagt 4 euro. De entreegelden worden volledig gebruikt om de bunkers van de IJssellinie te onderhouden en restaureren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.