billys steakhouse in nieuwe handen

De wisseling van de wacht is eigenlijk geruisloos verlopen. De deuren van het steakhouse zijn niet gesloten geweest. Voor het personeel heeft de overname ook geen gevolgen gehad. Wel fungeert Hens Offenberg fungeert nu als gezicht van het restaurant. “De vorige eigenaar heeft goed nagedacht over het concept”, stelt Van der Graaf. “Het ‘all you can eat and drink’-concept staat. Het restaurant is laagdrempelig, voor iedereen betaalbaar en de kwaliteit van de kaart is uitstekend. Dat hebben we allemaal laten monitoren en de uitkomst was zeer positief. Je loopt wel eens tegen het beeld aan dat goedkoop ook betekent dat de kwaliteit minder is, maar daar is bij Billy’s Steakhouse geen enkele reden voor.”

Wel wil de nieuwe eigenaar het hele pand een opfrisbeurt geven. Met name de feestruimte (voor besloten gezelschappen) op de eerste verdieping zal onder handen worden genomen. Verder is het de bedoeling om een groot terras aan te leggen en de kinderspeelplaats te vernieuwen. Grootste verandering is wellicht de verbreding van de doelgroep. “Vanwege de oude naam Billy’s Partyranch bestaat bij veel mensen het beeld dat we hier eigenlijk alleen maar grote gezelschappen ontvangen, die zijn uiteraard nog steeds welkom, maar we willen het steakhouse ook verder profileren als gezellige eetgelegenheid voor mensen die gewoon een hapje willen eten. We liggen immers aan een drukke weg waarover ook veel zakelijk en ander verkeer komt. Hoe dan ook willen we het restaurant laagdrempelig houden. Het is en blijft een restaurant voor het hele gezin.”

Billy’s Steakhouse is aangekleed in western-sfeer. Veel hout, sfeervolle accenten en overal tafels en zitjes. De gasten lopen na binnenkomst meteen door naar een buffet met tapas, soepen en salades. Op elke tafel staat een ‘stoplicht’. Als ze dat op rood zetten, komt er bediening langs om de bestellingen voor het hoofdgerecht op te nemen. De gasten kunnen kiezen uit tien hoofdgerechten: Spare Ribs, biefstuk, ribeye, rodeo cajun chicken, varkenss-steak, grillburger, varkenshaas, farmer schnitzel, zalmfilet en gamba’s. Het ‘All you can eat and drink’-concept geldt ook voor het hoofdgerecht. Als de koks de cowbell boven de tafel luiden, kunnen de gasten hun bestelling ophalen. Na afloop staat er een dessertbuffet klaar. Inmiddels zijn nieuwe softijs- en slushpuppymachines aangeschaft.

De Twentsche Investeringsmaatschappij is doorgaans niet actief in de horecawereld, maar de maatschappij ziet mogelijkheden met het concept van Billy’s. Op dit moment zijn er gesprekken gaande om de restaurantformule ook op andere plekken in Nederland te introduceren. “Dit concept heeft potentie genoeg”, vertelt Anton. “Nadat we reclame zijn gaan maken, zagen we het hier weer gewoon ouderwets druk worden. De afgelopen weken hebben we enorm goed gedraaid. En als dat hier kan, kan dat ook op andere plekken!”

Billy’s Steakhouse zet in op het ‘all in’-concept. Voor 24,50 euro (nu tijdelijk 19,50 euro) mag je twee uur lang onbeperkt eten en drinken. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar geldt een tarief van 1,50 euro per levensjaar, kinderen onder de 6 jaar gratis. Billy’s Steakhouse is te vinden aan de Zwolseweg 79a, tel: 0572-390646. Meer informatie op staging2.cowboybilly.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.