bezuinigingen op sport en cultuur

Allereerst gaat de gemeente onderzoeken of het schoolzwemmen bij Tijenraan en de Tippe geschrapt kan worden. Daarnaast laat het college ook onderzoek doen naar een extra tariefstijging voor de huur van sportaccommodaties. Dit geldt zowel voor binnen- als buitensport. Ook komt er een onderzoek naar de mogelijkheden om sportaccommodaties meer commercieel te gaan exploiteren.

Ook de bibliotheek moet flink gaan inleveren: Op jaarbasis wordt er structureel 200.000 euro uit het budget van de bieb gehaald. In 2012 begint dat met een bezuiniging van 50.000 euro, die oploopt tot 100.000 euro in 2013. Uiteindelijk moet de bezuiniging in 2014 en 2015 op 200.000 euro uitkomen. Het eerste gesprek tussen de gemeente Raalte en de bibliotheek is

inmiddels gevoerd.

Ook in cultuur wordt geschrapt: Algemene Muzikale Vorming moet vanaf 2012 op jaarbasis 38.000 euro inleveren, de huurprijs en de toegangsprijzen van het Hoftheater worden duurder, Sociaal Cultureel Werk wordt in dienst van de gemeente genomen en cultuursubsidies worden verlaagd.

Het resultaat op de voorjaarsnota bracht ook weinig zonnigs met zich mee. Het totale resultaat van de eerste drie maanden van dit jaar is ruim 2,6 miljoen euro negatief. De grootste kostenpost is de vorstschade aan wegen. De gemeente moet 1,3 miljoen euro extra uittrekken om de wegen te herstellen. Daarnaast moest er een extra aanvulling in de wachtgeldvoorziening voor wethouders komen, dit omdat zowel Blijdenstein als Elferink als wethouder aftraden.

De exacte invulling van de bezuinigingen moet eerst nog door de raad, maar aangezien het college van GB en CDA daar een meerderheid heeft, is het waarschijnlijk dat eventuele wijzigingen niet al te ingrijpend worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.