bericht vanuit zuid afrika

“Vrijdagavond hadden we diverse optredens op de Oranjecamping. Gepresenteerd door Willy Oosterhuis. Optredens waren er van onder andere de Piratentoppers, Jan Keijzer en Annie Schilder, René Schuurmans, Helemaal Hollands, Dj Rasta Ruud.”

“Zaterdagochtend 19 juni verzamelden we ons om 9:00 uur voor de wedstrijd Nederland – Japan op de Oranjecamping nabij Durban. Even later vertrokken we met 6 supportersbussen richting het Oranjeplein aan de boulevard van Durban. Daar was via de Supportersvereniging Oranje een verzamelpunt voor alles supporters gemaakt. Vanaf dat punt liepen we in optocht naar het stadion.”

“Het is echt een schitterend stadion. Mooier dan welk stadion ook in Nederland. We zaten alleen helaas helemaal bovenin. Maar we konden het spel wel goed volgen. Naar onze mening speelde Nederland nog niet goed, maar in elk geval wat beter dan de eerste wedstrijd tegen Denemarken. Als ze zo blijven spelen, steeds beter, moet het natuurlijk goed komen. Na de wedstrijd hadden we een uur om terug te lopen naar het punt van waar de bussen weer vertrokken naar de Oranjecamping.”

“Eenmaal terug op de camping was het natuurlijk tijd voor een feestje. We aten een overheerlijke pizza en bleven het WK-Journaal en de wedstrijd Kameroen – Denemarken kijken. Na afloop van die wedstrijd was er nog een optreden van de band Vanavond Niet Schat. Om 0:00 uur was het feest afgelopen en zochten we onze camper weer op.”

“Zondagochtend 20 juni ging de wekker weer erg vroeg: 6:00 uur. Vandaag stond namelijk de lange reis, etappe 1 richting Kaapstad, op het programma. Na het ontbijt om 6:30 uur reden we rond 7:00 uur weg. We reden richting de zogenaamde tuinenroute. Die vanaf morgen op het programma staat. We staan nu op de camping aan de Indische Oceaan. Oranjecamping Yellow Sands, Glengariff. We arriveerden hier ongeveer om 16:15 uur. Vanavond staat er een kampvuur op het programma en morgenochtend is deel 2 van de etappe naar Kaapstad waar we dinsdag zullen aankomen.”

Wordt vervolgd…

Hier en daar is nog veel meer sfeer te proeven. En als je goed kijkt kun je onze Sallandse vrienden in Zuid Afrika nog zien acteren in een van de filmpjes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.