bericht vanuit zuid afrika we worden bners

Terwijl de oranjecampings overal in de wereld aandacht krijgen van de media, trekken onze Sallanders zich daar niet van aan. Ze houden zich bezig met voetbal, Zuid Afrika en met voetbal. En geven af en toe een interview.

Dinsdag was een reisdag. Filmpje zien? Klik op deze link. “Woensdagavond zagen we Zuid Afrika tegen Uruguay op het feestterrein. Uruguay won terecht van een zeer matig Bafana Bafana. Na de wedstrijd keken we weer het Oranjecampingjournaalen was er een optreden van DJ Rasta Ruud.

Donderdag zijn we naar een soort van Shopping Centre geweest. Deden daar diverse kleine inkopen en keken er een beetje rond. Rond een uur of vier begon het aardig hard te regenen. Dat was hier ook wel nodig, daar het sinds november niet meer geregend had. Rond een uur of zes werd het weer droog gelukkig. ’s Avonds keken we naar Frankrijk – Mexico (0-2) en was er een soort van Karaokeavond met de band Vanavond Niet Schat.

Vrijdag gingen we eerst op de foto voor de plaatselijke krant (als of dat de normaalste zaak van de wereld is, red.) tijdens het ontbijt en daarna gingen we naar het Fifa Fan Fest op de boulevard van Durban, gelegen aan de Indische Oceaan. Natuurlijk konden we het niet laten, om lekker het heel schonen water in te gaan. Je kon de vissen goed zien zwemmen. Tevens werden we geïnterviewd (Jaja, we worden nog bekende Nederlanders) door een combinatie van Telegraaf.nl en Eredivisie Live.

Om half 2 keken we er de eerste helft van Duitsland – Servië. In de rust reden we weer met de Wally() Taxi weer terug naar de Oranjecamping om daar de tweede helft te kijken. Gelukkig kwamen we net op tijd terug om Pedolski een penalty te zien missen. Dat scheelde maar een haar, want de taxi had geen Tom Tom. We reden wel vijf kilometer om. Wij zelf vonden de weg beter terug dan de plaatselijke taxichauffeur. Na de wedstrijd werden we door de Duitse ARD Radio wederom geïnterviewd.

Zaterdagmorgen (vandaag) verzamelen we ons om 9:00 uur om dan per bus naar het Oranjeplein in Durban te gaan. We zullen in een polonaise vanaf daar naar het mooie stadion in Durban lopen voor de wedstrijd tegen de Japanners. De Stöppelhaenevlag zal ook daar weer wapperen.

Word vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.