bericht vanuit zuid afrika vlakbij de indiaan

René Kappert, Hans List en Gerard Westendorp uit Raalte zijn afgereisd naar Zuid Afrika om daar het WK Voetbal te volgen en natuurlijk het Nederlands Elftal te ondersteunen. Zij houden ons via de mail op de hoogte van hun belevenissen. Bij deze hun eerste bijdrage.

“Na een aantal dagen is het ons eindelijk gelukt om een bericht te kunnen sturen. De internetverbindingen zijn op de plekken waar wij geweest zijn nog niet zo optimaal als dat we in Nederland gewend zijn. Maar nu is het dan toch gelukt.

De reis begon op dinsdag 8 juni om 5.00 uur. Per trein naar Schiphol. Om 10.45 uur vlogen we naar Johannesburg om daar om 21.00 uur te landen. Het was een goede reis, die ondanks er vertraging in Amsterdam was, korter duurde dan aanvankelijk gepland was. Medepassagiers waren oa. Arthur Numan, Johnny Metgod, Pierre van Hooydonk, Aaron Winter en de Nederlandse ‘Indiaan’.

Op het vliegveld van Johannesburg werden we van harte welkom geheten door crewleden van de Oranjecamping. Per bus werden we naar onze camper gebracht op Oranjecamping Fountains Valley, gelegen tussen Johannesburg en Pretoria. Daar werden we rond middernacht ontvangen met een gesponsord Heinekenbiertje. Na een kort kampvuurtje gingen we rond 2 uur onze eerste van negentien nachten in. Het was een zeer koude nacht, waarbij de temperatuur onder het vriespunt daalde.

Op woensdag 9 juni werden we om 6.00 uur gewekt door onze eigen mobiele telefoons die bijna leeg waren. Na een ontbijt aan een bevroren tafel reden we richting Oranjecamping Shonalanga, gelegen bij de plaats Phalaborwa aan de rand van het Krugerpark. Het was een lange dag en rit, 490 km, waar we zeer veel te zien kregen. Ons viel op dat Zuid Afrika een land is waar het verschil tussen rijk en armoede zeer goed te zien is. Het landschap is zeer afwisselend: Van ingerichte akkergrond tot woest berglandschap en van goed geasfalteerde wegen tot zandwegen. Bij het tanken werden we door vijf personen geholpen, waarbij alles op de Afrikaanse manier ging, volgens ons Kalmpioentje(insiders weten wie). Rond 17.00 uur kwamen we eindelijk aan op de camping. We staan nu vijftig meter van een rivier met daarin krokodillen en nijlpaarden en tien meter van een ‘Indiaan’. Om 19.00 uur werd er ons een Zuid Afrikaans buffet aangeboden, waarbij het vlees ook weer op Afrikaanse manier bereid werd op de BBQ. Rauwkost, rijst of pap, lamskoteletjes en worstjes stonden er op het menu bij een fijn kampvuurtje. Zo’n 150 Nederlanders genoten hiervan. Rond 21.30 vonden wij dat het tijd was om op één oor te gaan.

Donderdag 10 juni begon de dag weer vroeg. Om 5.00 uur werden we wakker van onze mobiele telefoons die eindelijk opgeladen waren. Er stond ons om 5.30 uur een safari te wachten naar het Krugerpark. We zagen oa. olifanten, giraffen, steenbokjes, antilopen, zebra’s, krokodillen, waterbuffels, een neushoorn, nijlpaarden, wratzwijnen, een zeearend, gieren, doodshoofd aapjes, diverse termietenhopen en diverse vogels. Rond 11.00 uur waren we weer terug op de camping. Rest van de dag weinig gedaan. ’s Avonds was er rond het kampvuur een optreden van een paar Afrikanen die met kabaal en dans de typische Afrikaanse danscultuur aan ons showden. Wederom vonden we dat het tijd was om weer op tijd op één oor te gaan, 23:00 uur.

Vrijdag 11 juni stond ons weer de reis te wachten naar de Oranjecamping Fountains Valley.

Na het ontbijt reden we rond 8.30 uur weg. Om 15.15 uur kwamen we er aan. Alleen René was een beetje ziekjes. Na aankomst ging René naar de EHBO en togen Gerard en Hans naar de feesttent om de openingswedstrijd Zuid Afrika – Mexico te gaan kijken. Ook de plaatselijke bevolking kwam kijken en was natuurlijk zeer enthousiast. Vanavond gaan we de wedstrijd Frankrijk – Uruguay kijken en de komende dagen proberen we nog een training van het Nederlands Elftal mee te pikken.”

Wordt vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.