bericht vanuit zuid afrika het is koud

René Kappert, Hans List en Gerard Westendorp uit Salland hebben in Zuid Afrika hun plekje op Oranjecamping Fountains Valley gevonden. Zij houden ons via de mail op de hoogte van hun belevenissen. Aflevering 2, waarin René weer zo goed als fit is.

René ziek? Achteraf bleek dat veel Nederlanders een beetje ziek en zwakjes waren. Het aanpassen in een ver land en op hoogte, 1200 meter, schijnt toch zwaarder te zijn dan menigeen aangenomen had. Nu dus op naar de eerste wedstrijd van morgen tegen Denemarken.

Zaterdag 12 juni hebben we er een rustdag van gemaakt. ’s Ochtends werden we onder het dagelijkse potje klaverjassen geintervieuwd door RLT4 Ontbijtnieuws, dat morgenochtend (maandagochtend) wordt uitgezonden. De media zijn trouwens heel sterk vertegenwoordigd. In de camper naast ons staat een crew van Hart van Nederland (SBS 6) en we zagen vandaag ook mensen rondlopen van het NOS Journaal en Joep Schreuder van het Sportjournaal.

’s Middags hebben we de wedstrijd Zuid Korea – Griekenland (2-0) en Argentinië – Nigeria (1-0) bekeken. Na deze laatste wedstrijd koelde het al weer heel snel af tot rond het vriespunt. Het is hier in Zuid Afrika namelijk al rond een uur of 17.30 weer helemaal donker. Zodra de zon weg is, zakt de temperatuur heel snel. ’s Avonds hebben we de mooie wedstrijd Engeland – USA gekeken in de feesttent. Direct aansluitend werd een filmpje van de crew van de Oranjecamping getoond. Dit filmpje schijnt ook online te staan op staging2.oranjecamping.nl, maar dat hebben wij nog niet kunnen checken.

Na het filmpje werden er nog enkele alcoholische versnapering genuttigd en doken we rond 02.00 uur onze koude nesten in. Gelukkig beschikt onze camper over een kacheltje, waar we dus nu ’s avonds en ’s nachts goed gebruik van maken.

Zondag 13 juni, vandaag, hebben we uitgeslapen tot 8.30 uur. Bij het nuttigen van het ontbijt kwam er een Zuid Afrikaanse Nederlander bij ons aan tafel zitten en bood ons aan om een rondritje door Pretoria te maken. Hier maakten we dus dankbaar gebruik van. Tussen het ontbijt en de reis door Pretoria, was het de tijd om onze wedstrijdkaarten op te halen bij de receptie. Gelukkig hebben we ze. Voor alle drie wedstrijden. Later op de dag hoorden we dat er Nederlanders zijn, die ondanks hun bankafschrift als bewijs, geen kaarten kregen bij het kantoor van de FIFA. Wij zijn er dus de komende drie wedstrijd gewoon bij!

Om 12.00 uur met Paul Bijvoet (staging2.bijvoet.org) door het mooie Pretoria. Kwamen er in het centrum, zagen regeringsgebouwen en ambassades, gingen op de foto met fans van Servië en Ghana die er vanmiddag hun wedstrijd speelden. ‘s Middags hebben we op uitnodiging van Paul geluncht op de Pretoria Country Club (ook van een Nederlander). Prachtig aangelegd met golfbanen, echt een verschil met waar de lokale bevolking mee moet leven.

Nu maken we ons op voor de officiële opening van de Oranjecamping door de burgemeester van Pretoria en de Nederlandse ambassadeur de heer.Vos. We hopen dat we zo snel mogelijk na de wedstrijd Nederland – Denemarken weer een update kunnen gaan versturen. Het schijnt dat de internetverbinding hier vandaag niet optimaal was, maar we proberen het te regelen.

Wordt vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.