bericht uit zuid afrika kaapstad

De drie Rohda-supporters komen weer met mooie verhalen aan. Dit keer zijn ze op Kaap de Goede Hoop geweest en kwamen ze nog wat bavianen tegen. Ondertussen maken de heren zich op voor de wedstrijd Kameroen – Nederland.

‘‘We waren gebleven bij dinsdagavond. ’s Avonds hebben we in de feesttent de wedstrijden van Argentinië – Griekenland en Zuid Korea – Nigeria gekeken. Aansluitend ging René terug naar de camper omdat hij niet helemaal fit was. Hans en Gerard bleven op de Lady’s Night met onder andere DJ Missy.’’

‘‘Woensdag 23 juni konden we eindelijk weer een keertje uitslapen. Om 9.00 uur ontbeten we om daarna rond 10.00 uur te gaan reizen naar Kaap de Goede Hoop, oftewel Cape Point. Het was een reis van ongeveer 120 kilometer. We reden samen met Dalfsenaren Herman en Niek. Rond 12.00 uur waren we er. Onderweg zagen we een aantal zeer mooie dorpjes, Muizenberg, Simon’s Town en Fish Hoek aan het water (Indische Oceaan/False Bay).’’

‘‘Eenmaal aangekomen bleek het hele gebied ook nog eens een Natuur gebied te zijn: Table Mountain National Park. We hebben gelopen op Dias Monument (1436 meter hoog). Verder zijn we op een meter of twintig na op het punt geweest waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij mekaar komen. We hadden geluk dat het super mooi weer was. Beide Oceanen waren erg rustig. Voor mensen die ook eens naar Zuid Afrika reizen, kunnen wij dit uitstapje zeker aanbevelen.’’

‘‘In dit gedeelte van Zuid Afrika leven onder andere veel bavianen. Het is er ten strengste verboden om deze te voeren. Doe je dit toch, krijg je een fikse boete. Natuurlijk zagen wij er ook een aantal (Zie de foto’s).’’

‘‘Op de terugweg weer naar de Oranjecamping namen we een andere route. Deze ging door Kaapstad heen, waar we morgen(donderdag) de wedstrijd Cameroon – Nederland bezoeken in het Green Point Stadium. We zitten dit keer vanaf de bank gezien, links aan de overkant boven in de hoek.

We hopen dat dit net zulke mooie plekken zijn als de eerste twee wedstrijden.’’

Voor alle Oranjefans in de Westkaap en gasten van de Oranjecamping was er 23 juni een typisch Zuid-Afrikaanse veldbraai. Hier zijn op staging2.oranjenieuws.nl te vinden.

Wordt vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.