autotechniek raalte volvo blauw bloed

Op 1 juni 1985 richtte Gerard het bedrijf op. Hij begon als officieel Volvo-dealer met één automonteur vanuit een bedrijfsunit. Binnen anderhalf jaar tijd kon hij twee extra monteurs aannemen. In augustus ’87 vertrok het bedrijf naar een nieuw pand op de huidige locatie aan de Praamstraat. Zijn zoon Winfred nam de zaak in 2000 over. Gerard bleef daarna nog steeds actief voor de zaak. In 2005 werd het pand uitgebreid. Inmiddels beschikt Schulten over tien fulltime medewerkers en zes parttimers. Hoewel Gerard op papier afscheid neemt, betekent dat niet dat hij nooit meer bij het bedrijf te vinden zal zijn. “Maar ik wil nu gewoon meer tijd vrij maken voor hobby’s, trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen, golfen, vrienden en familie en de kleinkinderen. Ik zal echt wel op de achtergrond actief blijven. Met de afscheidsreceptie wil ik alle vaste klanten en relaties bedanken voor een prachtige tijd. Natuurlijk zullen we elkaar nog wel weer terugzien, maar de kans is groter dat dat dan in een andere setting is dan de zaak. Mijn werk is altijd mijn hobby geweest, maar er is meer in het leven dan een Volvo!”

Gerards taken worden overgenomen door nieuwe verkoper Erik-Jan Meenhorst en hij heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Volvo is een merk met beleving en ik ben hier in een hecht team vol bezieling terecht gekomen. Daar kun je alleen maar enthousiast van worden. Ik hoop tijdens de open dag met veel klanten kennis te kunnen maken.”

Winfred gaat in de komende jaren verder op de eerder ingezette koers. “Ik wil ons verder profileren als een betrokken en bezield autobedrijf. Vaste klanten bij naam kennen, een klein stapje extra zetten, een belletje nadat men een auto bij ons heeft gekocht en een persoonlijk gerichte service, daarmee willen we ons onderscheiden. Doen wat je belooft, daarom draait het allemaal. En dat is niet alleen mijn filosofie, dat geldt voor alle medewerkers. Niemand hier heeft een negen tot vijf mentaliteit. Er is meer in het leven dan de Volvo, dat is ons motto ook op de uitnodiging voor de afscheidsreceptie van mijn vader, maar voor sommige personeelsleden is het wel moeilijk om dat te accepteren. De vriendin van één van onze monteurs verzuchtte het ook al toen ze de uitnodiging zag: ‘Zie je wel, dat er meer is dan een Volvo!’”

Het open huis duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men kennis maken met het bedrijf, het team en het pand. Er komt een beeldscherm te staan waarop de wedstrijd Nederland-Japan te volgen is.

Autotechniek Raalte is te vinden aan de Praamstraat 1, tel: 0572-358558. Meer informatie op staging2.autotechniekraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.