aanleg kunstgras gestart heino kijkt direct verder

Wethouder Carla Hoge heeft woensdagmiddag het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het tweede kunstgrasveld in Heino. Het hoofdveld van VV Heino moet met ingang van 1 augustus voorzien zijn van kunstgras. De voorzitter van VV Heino, Freddy Kemerink, greep de aanwezigheid van de wethouder aan om direct de volgende wensen van de vereniging kenbaar te maken.

Nadat Hoge het startsein voor het begin van de werkzaamheden had gegeven, door op een tractor een rondje te rijden over de plek waar vorige week nog een natuurlijke grasmat lag, kwamen de wensen van de voorzitter tijdens een kop koffie ter sprake. “De entree van het sportpark willen we echt graag verbeteren. Al die fietsen daar zijn echt een puinhoop,”aldus Kemerink. “Het is echt gevaarlijk. Tijdens de Pomp Cup hadden we een ambulance nodig. We zijn 20 minuten bezig geweest om alle fietsen weg te zetten. Dat kan gewoon niet.” De voetbalvereniging dient deze week nog een plan bij de gemeente in, met een voorstel om de oprijlaan breder te maken en naast de kantine het groen (deels) plaats te laten maken voor nieuwe fietsenstallingen.

Ook ziet Kemerink graag een zogenaamd ‘boardingveldje’ achter de tribune bij het hoofdveld. Een boardingveld is een trapveldje zonder goals, maar volledig omringd door bebording. “Voor de jeugd uit Heino. Dan kunnen ze achter de tribune een balletje trappen. Nu voetbalt de Heinose jeugd veel op het vierde veld. Als straks het hoofdveld klaar is wordt het veel moeilijker om toezicht te houden. We zien ze soms zelfs met fietsen op het kunstgras rijden!” Als het boardingveldje er ligt, kunnen de vrijwilligers van de VV Heino de jongeren naar het veldje dat voor hen is aangelegd verwijzen. “De eerste maand na de aanleg van de nieuwe entree en het kunstgras willen we continu toezicht gaan houden op het sportpark.”

Ook het plan voor de aanleg van het boardingveldje, dat ongeveer 25 bij 60 meter moet worden, kan de gemeente Raalte deze week nog tegemoet zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.