45 miljoen voor raalter asfalt

De provincie Overijssel en de gemeente Raalte stellen totaal 4,5 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van een aantal wegen in en om Raalte. De helft van dit bedrag wordt door de gemeente betaald.

Onder andere het doortrekken van de Ceintuurbaan naar de N348, de ontsluiting van De Zegge en het veilig maken van het kruispunt van de Holterweg door een rotonde aan te leggen op de kruising met de Okkenbroekstraat in Nieuw Heeten staan op het programma. Ook komt er een opknapbeurt voor het asfalt op de Zegge in Raalte. Hierover hebben de partijen op 15 juni 2010 overeenstemming bereikt.

Het doortrekken van de Ceintuurbaan naar de N348 is voor gemeente Raalte een belangrijk project. Zo is de aansluiting op de N348 vlak bij de spoorwegovergang bepaald ongunstig in ogen van de gemeente. Ook loopt de Zwolsestraat langs een scholencomplex en sportvoorzieningen. De kosten voor dit project bedragen 2,5 miljoen euro.

De verbetering van de ontsluiting van bedrijvenpark de Zegge op de N348 en de N322 wil gemeente Raalte bereiken door de Overkampsweg aan te passen. De Overkampsweg moet een belangrijke ontsluiting voor vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein de Zegge zijn. De kosten voor dit project bedragen 300.000 euro.

Het kruispunt N322 Holterweg/Okkenbroekerstraat bij Nieuw Heeten is een verkeersonveilig kruispunt. De aanleg van een rotonde verbetert de situatie aanzienlijk. Al jaren wordt er aandacht gevraagd voor deze gevaarlijke kruising. Het zal voor de vele weggebruikers en voor de inwoners van Nieuw Heeten een opluchting zijn als de veiligheid wordt verbeterd. De kosten hiervoor bedragen 450.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.