werkzaamheden spoor op tijd afgerond

De werkzaamheden aan het spoor tussen Zwolle en Nijverdal zijn precies volgens schema afgerond. Zaterdag rijden de eerste treinen weer over het vernieuwde traject. Sinds 1 mei moesten treinreizigers het twee weken zonder ‘blauwgele rakker’ stellen en waren aangewezen op het vervangend vervoer: De bus.

Afgelopen vrijdag werd het spoor door uitvoerder Volkerrail opgeleverd aan ProRail. Iedere meter spoor is gecontroleerd, want vrijdag liepen de heren over het spoor van Raalte naar Zwolle. Eerder deze week werd het traject tussen Raalte en Nijverdal al gecontroleerd.

In de twee weken dat de trein niet reed is er 18,5 kilometer spoor vervangen, op die 18,5 kilometer is ook direct het grintbed onder het spoor vernieuwd, 14 overwegen zijn vernieuwd, 3 wissels zijn vernieuwd en twee bruggen hebben nieuwe dwarsliggers gekregen. Het spoor kan er nu weer een jaar of vijftig tegen aan.

Tijdens de werkzaamheden is er door het LNV en de betrokken partijen onderzoek gedaan naar de effecten van de werkzaamheden op het gedrag van broedvogels en de bijbehorende broedvogelstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.